آیا تا به حال شیرینی حاجی بادامی خوردید؟ بله، دقیقاً منظورمان همان شیرینی سنتی مخصوص استان یزد که هم نقلیه هم بسیار خوشمزست. این شیرینی خوش خوراک برای شب عید مناسب بوده و به دلیل کوچکی اصطلاحاً پر برکت است، شیرینی حاجی بادامی به شیوه بازاری از لحاظ اندازه هم اندازه فندق شاید کمی بزرگتر است و داخل آن تو خالی میباشد. برای آشنایی با طرز تهیه شیرینی حاجی بادامی شب عید، فوری و به روش بازاری با صباح همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حاجی بادام بازاری و خوشمزه
این شیرینی خوشمزه بیشتر برای پذیرایی عصرانه تهیه میشود به دلیل عطر و طعم خاصی که دارد از محبوبیت فراوانی برخوردار است. مواد لازم برای تهیه حاجی بادام بازاری شامل موارد زیر است.
- زرده تخم مرغ 5 عدد
- پودر قند 300 گرم
- هل 1 قاشق مرباخوری
- جوز هندی 1 قاشق مرباخوری
- آرد نخودچی 75 گرم
- پودر بادام 150 گرم
- بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه حاجی بادام در خانه، مرحله به مرحله
از آنجایی که طرز تهیه حاجی بادام در خانه کار سختی نبوده و جایگزین مناسبی برای قند کنار چای است به شما توصیه میکنیم برای آموزش و تهیه حاجی بادام خوشمزه با ما همراه باشید.
مرحله اول، همزدن زرده تخم
در این مرحله زرده های تخم مرغ را از سفیدی آن جدا کنید و داخل کاسه ای جداگانه بریزید و همراه با هل، جوز هندی به مدت 3 الی 6 دقیقه آن را هم بزنید. اگر از همزن استفاده میکنید حتما از دور تند آن کمک بگیرید و اجازه بدهید تا زرده تخم مرغ از حالت لختگی در آمده و کمی حجم بگیرد.
مرحله دوم، اضافه کردن آرد
در این مرحله نوبت به اضافه کردن آرد نخودچی و ترکیب آن با پوره بادام میرسد، این دو مخلوط خشک را به همراه بکینگ پودر مخلوط کنید و در نهایت آن را به ترکیب تخم مرغ و هل و جوز هندی اضافه نمایید. برای اضافه کردن آرد به تخم مرغ این کار را قاشق به قاشق و با فاصله انجام بدهید و با همزن دستی آن را هم بزنید تا جایی که خمیر حاجی بادام شما جمع شود و پس از آن از نوک انگشتانتان برای ورز دادن آن استفاده کنید تا بافت خمیرتان منسجم شود.
مرحله سوم، پخت شیرینی حاجی بادام با فر
قبل از آماده شدن خمیر شما فر خود را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی فر را از داخل فر در آورده و کف آن را کاغذ روغنی قرار بدهید و روی آن با برس مخصوص کمی روغن بزنید تا چرب شود. در این مرحله خمیر آماده شده حاجی بادامی را داخل قیف ریخته و با ماسوره به ترتیب پایپ کنید. در نهایت سینی را به مدت 10 الی 15 دقیقه داخل فر قرار بدهید تا شیرینی حاجی بادامی شما به خوبی بپزد و حالت مرطوب نداشته باشد. در نهایت سینی را خارج کرده و بعد از 5 دقیقه پس از خنک شدن شیرینیها میتوانید آن را سرو کنید.
طرز تهیه حاجی بادام بدون فر
برای درست کردن شیرینی حاجی بادام بدون فر میتوانید از تابه استفاده کنید، برای اینکار ابتدا کف تابه را کاغذ روغنی قرار دهید و مثل روش داخل فر با قیف و ماسوره خمیر را تیکه تیکه بر روی ماهی تابه قرار بدهید. فراموش نکنید که کف تابه را همانند کف سینی فر با برس مخصوص چرب کنید و پس از 30 دقیقه با حرارت متوسط شیرینی های شب عید شما آماده نوش جان کردن است.
فوت و فن پخت شیرینی حاجی بادام با آرد
- برای خوش طعم کردن خمیر شیرینی میتوانید از گلاب یا زعفران استفاده کنید.
- اگر برای تهیه حاجی بادام از بادام استفاده میکنید حتما پوست آن را بکنید.
- بادام ها را پس از خرد کردن حتما الک کنید تا بافت یکدستی از پودر بادام داشته باشید.
شیرینی حاجی بادام به راحتی و در کمترین زمان ممکن آماده سرو خواهد بود، از همین رو برای پخت این شیرینی مدت زمانی حدود 1 ساعت برای آماده سازی تا پخت آن کافی میباشد. اگر شما هم جز کسانی هستید که به نوش جان کردن شیرینی های تازه و خانگی تمایل دارید توصیه میکنیم این شیرینی خوشمزه و آسان را بپزید و طعم بی نظیر حاجی بادام یزدی را امتحان کنید.
علاوه بر شیرینی برای شب عید شما میتوانید کیک شکلاتی خانگی به همراه دستور پخت سبزی پلو با ماهی و کوکو سبزی را هم در مقالات قبلی ما بخوانید و بپزید. قطعا ما به دنبال راهی هستیم تا شما غذاهای ساده و خوشمزه و بخصوص کم ضرر را به راحتی در منزل درست کرده و نوش جان کنید.