کره و مربا یا خامه و مربا دوتا از عضوهای جدا نشدنی و همیشگی سفره صبحانه یا افطار هستند که معمولا سَر هر سفرهای پیدا میشود و به سادگی آماده خوردن و لقمه گرفتن است. مربای انجیر یکی از همین مرباهای محبوبِ که بسیار پُر خاصیت بوده و برای سلامتی مفید است، انجیر از میوههای خوشمزه و باب میل اکثر مردم است که در قرآن از آن بسیار یاد شده و از گذشته تاکنون به خوردن آن تاکید فراوانی شده است. درست کردن مربای انجیر خوشمزه و خوش طعم خیلی راحته، با ما همراه باشید تا برای فردا صبحانه طرز تهیه مربای انجیر زرد و سیاه درسته و سالم در خانه را با فوت و فنهایش یاد بگیرید.
خواص انجیر چیست + فواید
انجیر میوهای لذیذ و معروف است که به دلیل طعم، خواص و شکل ظاهری خود در دستهبندی بهترین میوههای فصلی قرار گرفته است. این میوه جذاب و پرخاصیت علاوه بر مصارف تازه در شیرینی، مربا، مارمالاد، سرکه، ترسی و سالاد نیز استفاده میشود. جالب است بدانید که میوه انجیر خشک یکی از پرطرفدارترین میوه خشکها به حساب میآید که از مرغوبیت خاصی برخوردار میباشد. از خواص انجیر میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
فواید انجیر برای پوست و مو
- جلوگیری از چین و چروک
- جوانسازی پوست
- درمان آکنه و جای جوش
- رطوبت رسانی پوست
- افزایش رشد مو
- جلوگیری از شوره سر
فواید انجیر برای بدن
- جلوگیری از یبوست
- بهبود عملکرد سیستم گوارشی
- بهبود عملکرد قلب
- کاهش کلسترول
- پیشگیری از سرطان روده
مواد اولیه مربای انجیر زرد خانگی
برای درست کردن مربای انجیر زرد خانگی خوشمزه و خوش طعم نیاز به یک سری مواد اولیه و مورد نیاز است که شامل موارد زیر میباشد.
- انجیر زرد 1 کیلو
- شکر 700 گرم
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری (اختیاری)
- آب لیمو تُرش 3 قاشق غذاخوری
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
- آب یک و نیم لیوان
- دانه هل 2 دانه آسیاب شده
طرز تهیه مربای انجیر زرد، بمب خاصیت
برای اینکه مربای انجیر زرد خوشمزه با بافت نرمی داشته باشید کافیه قدم به قدم با ما همراه شوید و طرز تهیه مربا انجیر زرد، بمب خاصیت و طرز تهیه فرنی را به ما بسپارید.
مرحله اول، شستشن انجیرها
انجیرهای سالم و خوش آب و رنگ را جدا کرده به خوبی بشورید و اجازه بدهید خشک شود. پس ازگذشت یک ساعت وقتی انجیرها به خوبی خشک شدند با یک سوزن تمیز و استفاده نشده هر انجیر را چندین بار سوراخ کنید، این کار به نفوذ شیره مربا به داخل انجیر و خوش طعم شدن مربا کمک بسیاری میکند.
مرحله دوم، درست کردن شربت مربا
در این مرحله باید آب و شکر را در ظرفی مناسب ریخته و مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار بدهید تا جوش آمده و شکر کاملا حل بشود. نکتهای که در این مرحله باید به یاد داشته باشید این است که شکر با آب را روی حرارت اصلا هم نزنید، کاملا طبیعی و با جوشیدن باید حل شود. بعد از اینکه شکر به خوبی در آب حل شد و شربت شما شروع به جوشیدن کرد نوبت گلاب، زعفران دم کرده، وانیل و هل است. بعد از گذشت 10 دقیقه زمانی که عطر گلاب، هل و زعفران در شربت آزاد شد نوبت به مرحلهی بعدی و اضافه کردن انجیرها میرسد.
مرحله سوم، ترکیب انجیر و شربت مربا
پس از آنکه انجیرها را داخل ظرف شربت مخلوط کردید اجازه بدهید درون قابلمه بجوشد و بعد از گذشت دقایقی نوبت به آب لیمو ترش میرسد، در این مرحله کفهای روز مربا را جمع کرده و دور میریزیم و در نهایت مربای شفاف و خوشرنگی داریم. در آخر زمانی که روی مربای شما حبابهای بزرگ ایجاد شد پخت مربا تمام شده است و باید قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید 12 الی 14 ساعت در دمای محیط خنک شود و بستهبندی کنید.
مواد اولیه پخت مربای انجیر سیاه
برای پخت مربای انجیر سیاه نیاز به انجیر سیاه، شکر، ادویه و چاشنیهای مناسب با ذائقهتان است. در ادامه مواد اولیه پخت مربای انجیر سیاه را بخوانید.
- انجیر سیاه نیم کیلو
- شکر 400 گرم
- آب 1 الی 1.5 لیوان
- دانه هل 2 قاشق چایخوری
- گلاب 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری
دستور پخت مربای انجیر سیاه
- ابتدا انجیر را به خوبی بشورید و سوراخهایی بسیار ریز روی میوه ایجاد کنید تا طعم مربای انجیرتان عالی شود، پس از آن که انجیر به خوبی خشک شد نوبت به درست کردن شربت مربا میرسد.
- اگر میخواهید مربای انجیر مجلسی و با بافتی سفت داشته باشید، میتوانید انجیر را به همراه شکر و 2 پیمانه آب در ظرفی بریزید و به مدت یک روز داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. اما اگر میخواهید مربا نرم و زود درست شود پس از خشک شدن میوه میتوانید دست به کار شوید.
- آب و شکر و هل را ترکیب کرده و روی حرارت قرار بدهید، پس از آن اجازه میدهید شکر در آب به آرامی حل شود و پس از جوش آمدن انجیرها را به شربت اضافه کرده و 45 دقیقه فرصت میدهید تا مربا آماده شود. (برای تست شیره مربا میتوانید کمی از شربت را با انگشت برداشته و دو انگشت دست را به هم بزنید، در صورت چسبناک بودن شربت آماده است).
- در انتهای پخت مربا برای جلوگیری از کپک زدن آن میتوانید آب لیموترش را به اندازه 2 قاشق چایخوری داخل مربا بریزید.
نکات طلایی پخت مربای انجیر در منزل
مربای انجیر یکی از مرباهای محبوب با پخت ساده به حساب میآید که ممکن است حین پخت آن به سوالاتی برخورد نمایید در این مقاله سعی برآن شده تا به تمامی سوالات تان پاسخ داده شود، در ادامه با پرتکرارترین سوالات با ما همراه باشید.
- چرا مربا انجیر کدر و تیره میشود؟
هنگام پخت مربای انجیر به هیچ عنوان در قابلمه یا ظرفی که مربا داخل آن است را نزارید، باعث کدر شدن مربا خواهد شد.
- چطور دانههای انجیر را از داخل مربا خارج کنیم؟
برای خارج کردن دانههای انجیر از مربا بعد از پخت مربا، انجیرها را برداشته و شیره آن را از صافی رد میکنیم و پس از آن انجیرها را داخل مربا برمیگردانیم.
- چرا انجیرها داخل مربا له میشوند؟
دلیل اصلی له شدن انجیر داخل مربا زیاد گرفتن دُم آن است، زمانی که شما دُم انجیر را خیلی کوتاه نکنید در حرارت بالا هم ظاهر انجیر زیبا باقی میماند.
- اگر قوام مربا مورد دلخواهمان نبود، چه باید کرد؟
در صورتی که مربا خنک شد و احساس کردید قوام آن با اندازهای که در نظر داشتهاید فرق میکند بهتر است مربا را روی حرارت بزارید و اجازه بدهید کم کم بجوشد و کاملاً به قوام برسد. توجه داشته باشید که برای این کار باید انجیرها را از داخل مربا جدا نموده و شربت به تنهایی باید بجوشد. برای تست قوام کمی از شیره را بین دو انگشت گرفته و به هم بچسبانی، اگر حالت کشسانی داشت این یعنی مربای شما قوام لازم را دارد.
- طعم دهندههای اصلی مربای انجیر چیست؟
برای آنکه مربایی خوش طعم و لذیذ داشته باشید بهتر است از چند نوع چاشنی برای طعم دادن به آن استفاده کنید، این چاشنیها شامل:
- وانیل
- زعفران دم کرده
- هل
- دارچین
- گلاب
در نهایت این مدل مربا بسیار خوشمزه و خوش عطر خواهد بود، در صورت علاقمندی به میوه انجیر میتوانید این مربا را درست کنید و نوش جان بفرمایید. اگر جز آن دسته از افرادی هستید که به مرباهای مختلف علاقمند هستید توصیه میکنیم دستور پخت مربا به را هم بخوانید و پس از پخت آن از طعم بی نظیر و منحصربفرد این مربا لذت ببرید.
من طعم وانیل دوس ندارم به جاش هل ریختم انقدر خوشمزه شد که نگو