حلوا ارده یا حلوا شکری یکی از محصولات پرطرفدار ایرانی است که مدت زمان زیادی است در سفرههای صبحانه ایرانی وجود دارد، این خوراکی خوشمزه و پرانرژی بسیار محبوب است و در طعم و اندازههای مختلف در بازار وجود دارد. این خوراکی خوشمزه به دلیل وجود زعفران، مغزهای پسته و بادام، ارده و آرد به یکی از مقویترین صبحانه ها تبدیل شده است. حلوا شکری غذایی بسیار مقوی است که مصرف آن بیشتر به صورت صبحانه است، در قدیم که شکر نبوده از شیره خرما یا انگور و یا عسل استفاده می شده است. در ادامه با ما همراه باشید و طرز تهیه حلوا شکری خانگی ساده با کنجد و آرد را بخوانید.
ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده میکنند تا انرژی لازم را برای تمام روز دریافت نمایند. این ماده غذایی مقوی فاقد هرگونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و صددرصد طبیعی می باشد، ارده خواص فراوانی برای سلامتی و به خصوص برای کاهش وزن است. اگر شما از علاقمندان به این محصول و آشپزی هستید پس با ما در مجله صباح همراه باشید تا طرز تهیه حلوا شکری خانگی و تازه را در این مقاله بخوانید.
مواد لازم برای طرز تهیه حلوا ارده با آرد گندم
برای درست کردن حلوا ارده بدون شیر خشک و با ارد گندم نیاز به آن است تا یک سری مواد اولیه مورد نیاز را تهیه کنید، این مواد لازم برای طرز تهیه حلوا ارده با ارد گندم شامل موارد زیر است.
- ارده: 120 گرم
- آرد گندم: 210 گرم
- گردو: 150 گرم
- آب: یک پیمانه
- شکر: نیم کیلوگرم
- گلاب: سه قاشق غذاخوری
- پودر پسته: به مقدار دلخواه
- خلال مغز پسته و خلال مغز بادام: به مقدار دلخواه
- زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
- کره: 10 گرم
طرز تهیه حلوا ارده شکری در منزل بدون شیر خشک
یک حلوا ارده خوشمزه و بدون شیر خشک سرشار از ویتامین و خاصیت فراوان است که آماده کردن آن کار سختی نبوده و در کمترین زمان ممکن مهیا و آماده نوش جان کردن خواهد شد، در ادامه برای آشنایی با طرز تهیه حلوا ارده شکری در منزل بدون شیر خشک با ما همراه شوید و حلوا ارده ای خوشمزه و تازه درست کنید.
مرحله اول، تفت دادن آرد
برای تهیهی حلوا شکری خانگی، ابتدا آرد را در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت با شعلهی ملایم قرار دهید. آن را خوب تفت دهید تا بوی خام آرد از بین برود. حواستان باشد رنگ آرد عوض نشود، بلکه فقط کمی تفت داده شود.
مرحله دوم، ترکیب ارده و آرد
سپس ارده (کنجد آسیاب شده) را به آرد بو داده شده اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه مخلوط آرد و ارده را روی حرارت ملایم شعلهی گاز هم بزنید.
مرحله سوم، اضافه کردن گردو به ترکیبات
گردوها را با دست ریز و خرد کنید، گردوهای خرد شده را به مخلوط آرد و ارده اضافه کنید و مواد را کمی هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس بلافاصله مخلوط آرد و گردو را به یک ظرف مناسب منتقل کنید و آن را کنار بگذارید.
مرحله چهارم، درست کردن شربت حلوا ارده
آب و شکر را به یک قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود. پس از اینکه شکر حل شد، گلاب و زعفران دم کرده را به مخلوط شکر اضافه کنید. زیر حرارت را زیاد کنید تا شربت حلوا شکری به جوش آید.
مرحله پنجم، اضافه کردن شربت حلوا به ارده و آرد
پس از اینکه شربت حلوا شکری به جوش آمد، زیر شعله را خاموش کنید و آن را به مخلوط آرد و ارده اضافه کنید. سپس مواد را بهخوبی هم بزنید تا مخلوط آرد و شربت هم دما شوند. در این مرحله میتوانید به دلخواه خلال مغز پسته یا بادام را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم، ریختن حلوا در قالب
ابتدا کره را روی حرارت ذوب کنید. کف و دیوارهی قالب کمربندی کیک را با سلفون به خوبی بپوشانید و حلوا شکری را درون قالب بریزید، سپس یک قاشق را با کرهی ذوب شده چرب کنید و روی سطح حلوا شکری را به کمک قاشق صاف کنید. به مقدار دلخواه روی حلوا شکری پودر پسته یا خلال پسته بریزید و حلوا شکری را به مدت 12 ساعت درون یخچال قرار دهید.
مرحله هفتم، حلوا شکری خوشمزه شما آمادست!
پس از 12 ساعت، آن را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازهی دلخواه برش بزنید، یا همانطور داخل ظرف دربدار در یخچال نگه دارید. نوش جان
خواص مفید حلوا ارده برای بدن
- فواید ارده کنجد، طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
- ارده کنجد غذایی انرژی زا است و بهترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن نیاز دارد، البته در کنار مصرف حلوا شکری که بسیار برای سلامتی مفید است شما میتوانید از مرباهای خانگی نیز استفاده کنید و با طرز تهیه مربای انجیر خانگی آشنا شوید و در روزهای پاییزی و زمستانی از آن لذت ببرید.
- مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود.
- حلوا شکری میتواند در کنار پنیر و کره صبحانه مقوی برای بزرگسالان و کودکان باشد.
حلوا شکری یک صبحانه عالی و مقوی برای بچههای بد غذا است که بسیار مُغذی بوده و سرشار از پروتئین، ویتامینهای گروه B، ویتامینهای E و D است. از جمله خواص این مادهی غذایی خوشطعم میتوان به رفع کمخونی و کمبود آهن، تقویت قدرت یادگیری و بهبود عملکرد ذهنی اشاره کرد. نکتهی جالب این است که تهیهی حلوای شکری در خانه مانند طرز تهیه حلوای شیر مقرون به صرفهتر از خرید آن به صورت آماده است و فراموش نکنید که این صبحانهی لذیذ و مقوی در مدت زمان کم آماده میشود.
سوالات متداول
- اگر حلواشکری سفت شد چکار کنیم؟
در تهیهی حلوا شکری اگر حلوا سفت شد، کمی کره به آن اضافه کنید تا نرم شود.
-
-
- من نباید قند مصرف کنم، بهترین قند برای تهیه حلوا شکری چیست؟
اگر ممنوعیت غذایی دارید و یا تمایلی به استفاده از قندهای مصنوعی ندارید میتوانید در تهیهی حلوا شکری خانگی میتوانید به جای شکر، از عسل و یا شیرهی انگور استفاده کنید.
- آیا میتوان حلواشکری را بیرون از یخچال نگهداری کرد؟
نگهداری از حلواشکری در بیرون از یخچال به شما پیشنهاد نمیشود زیرا باعث شُل شدن حلواشکری میشود، اگر حلوا شکری را از یخچال بیرون آوردید و متوجه شدید که شل است، آن را دوباره چند ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود.
-
طرز تهیه حلوا شکری با شیر خشک رو هم میشه بزارید؟؟