سالاد ماکارونی جزء اون دسته از سالادهای خوشمزه و سادهایی است که در صورت در دسترس بودن مواد اولیه تقریبا سریعتر از سالادهای دیگر آماده شده و مناسب مهانی و دورهمیهای خانوادگی و دوستانه است. از سوی دیگر ترکیب رنگی مورد استفاده در این سالاد به قدری جذاب و رنگی رنگیه که برای خوردن آن وسوسه خواهید شد، شما میتوانید طرز تهیه سالاد ماکارونی خوشمزه با ژامبون و قارچ را مرحله به مرحله با ما انجام بدهید و غذایی سریع و دوستداشتنی داشته باشید.
مواد اولیه سالاد ماکارونی ساده با کالباس و قارچ
برای درست کردن سالاد ماکارونی نیاز به یک سری وسایل برای تهیه سالاد و یک سری مواد اولیه برای سُس سالاد است که شامل موارد زیر میشود:
- ماکارونی پنبه یا شکلدار: 500 گرم
- سیب زمینی: 2 عدد متوسط (دلخواه)
- فلفل دلمهای رنگی: 2 عدد
- هویج: دو عدد متوسط
- قارچ: 10 عدد متوسط
- نخود فرنگی: یک پیمانه
- ذرت: یک ونیم پیمانه
- مرغ پخته شده: 200 گرم
- ژامبون: 100 گرم
- خیارشور: نصف پیمانه
مواد لازم برای تهیه سُس سالاد ماکارونی
- سس مایونز: 400 الی 500 گرم
- ماست همزده: یک پیمانه
- خردل: یک قاشق غذاخوری
- آویشن، پودر سیر و پولبیبر: 2 قاشق چایخوری (ترکیب)
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- آب مرغ: به میزان لازم (تا حد رقیق شدن سس)
طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ و ژامبون
سالاد ماکارونی با ژامبون و قارچ یکی از محبوبترین مدلهای سالاد ماکارونی است که ما در این دستور آموزش طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ و ژامبون را نوشتهایم و توصیه میکنیم برای پخت سالاد ماکارونی خوشمزه از دستورات ما استفاده کنید و در صورت تمایل میتوانید تعدادی از وسایل سالاد ماکارونی مانند: ذرت، نخود فرنگی و هویج و … را حذف کرده و جایگزین آن از هر خوراکی که دوست دارید استفاده نماییدف یادتان باشد ذائقه هر شخصی با دیگری متفاوت است پس حذف یا اضافه مواد اولیه دلیل بر برهم زدن ترکیب برنده نخواهد بود. (خیلی خوب میشه از مواد اولیهای که استفاده میکنید و ما نام نبردیم برامون کامنت بزارید و توصیه هاتون را با ما به اشتراک بگذارید).
مرحله اول پخت مرغ و سیب زمینی
پخت سیب زمینی: مرحله اول درست کردن سالاد ماکارونی ساده از جایی آغاز میشود که در صورت تمایل استفاده از سیب زمینی آن را روی حرارت قرار داده و اجازه میدهید به مدت 30 الی 60 دقیقه در آب جوش بپزد، فراموش نکنید یک قاشق چایخوری نمک به آب و سیب زمینی اضافه نمایید تا بی نمک نباشد.
پخت سینه مرغ: همزمان با سیب زمینی در ظرفی جدا سینه مرغ به میزان گفته شده را با یک پیاز متوسط، یک حبه سیر، نمک، فلفل و کمی زردچوبه روی حرارت قرار میدهید. در صورت تمایل میتوانید هویج را هم بپزید، طعمدار کردن مرغ کاملا سلیقهای میباشد.
مرحله دوم خُرد کردن وسایل سالاد ماکارونی
خرد کردن ژامبون، خیارشور، فلفل دلمهای و قارچ: در این مرحله نوبت خرد کردن ژامبون، خیارشور، قارچ و فلفل دلمهای (فلفل دلمهای سبز، زرد و قرمز) است. اندازه اسلایس هرکدام از این خوراکیها به سلیقه شما بستگی دارد، در نهایت این چهار مواد را نگینی خرد کرده و ترکیب کنید. ژامبون، خیارشور، ذرت، نخود فرنگی، فلفل دلمهای و قارچ در این مرحله میتواند ترکیب شود. بعد از گذشت 30 دقیقه نوبت به خرد یا ریش ریش کردن سینه مرغ خواهد رسید، از آنجایی که سینه مرغ خیلی زود میپزد میتوانید بعد از سی دقیقه از روی حرارت بردارید و کمی که خنک شد آن را ریش ریش کنید. (در صورت تمایل میتوانید مرغ را نگینی خرد کنید).
خرد کردن سیب زمینی و هویج: بعد از اتمام خرد کردن مرغ تقریبا 1 ساعتی از پخت سیب زمینی گذشته میتوانید پس از کمی خنک شدن آنها را نگینی خرد کرده و با مابقی مواد ترکیب کنید. هویج را هم به همین صورت خرد کرده و مخلوط کنید (اگر دوست دارید میتوانید هویج را رنده کنید).
مرحله سوم پخت ماکارونی پنه یا فُرمدار
مدت زمان پخت ماکارونی: زمانی که تمامی مواد را خرد و ریز کردید نوبت به آن میرسد که ماکارونی را بگذارید تا حدود 10 الی 20 دقیقه در آب جوش بپزد، براساس سلیقه میتوانید مدت زمان پخت ماکارونی را تغییر بدهید. ماکارونی هرچه بیشتر در آب جوش بماند خمیرتر شده و هر چه زودتر خارج شود سفتتر میشود.
ترکیب ماکارونی با باقی مواد سالاد: در آخر برای ترکیب ماکارونی با مواد دیگر که از قبل ترکیب شده بهتر است پس از آبکشی روی آن آب بگرید و در نهایت پس از گذشت مدتی خنک که شد با مابقی مواد مخلوط کنید.
مرحله چهارم درست کردن سس سالاد ماکارونی ساده
طرز تهیه سس سالاد ماکارونی: مرحله چهارم آخرین مرحله برای درست کردن یک سالاد ماکارونی خوشمزه است که با تهیه سُس سالاد و ترکیب آن پایین خواهد یافت. برای درست کردن سالاد مواد لازم را با هم ترکیب کرده و به خوبی هم بزنید و در نهایت بعد از تست مزه سس آن را با سالادتان ترکیب کنید. فراموش نکنید که سس خیلی سفت یا خیلی رقیق نباشد، استفاده از خردل برای درست کردن سس سالاد ماکارانی گزینهای دلخواه بوده و در صورت تمایل به تِست مزهی جدید توصیه میکنیم از خردل ملایم برای طعمدار کردن سس استفاده کنید.
ترکیب سس و سالاد و سرو آن: سس را با سالاد ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید، پس از آنکه به خوبی مخلوط شدند نوبت به آن میرسد تا سالاد را در ظرف مورد نظر خود بریزید و در یخچال بگذارید تا حسابی خنک شود. مدت زمان نگهداری سالاد ماکارونی در یخچال 1 الی 5 ساعت است، این مدت زمان به این معنی نیست که بیشتر یا کمتر از این ساعت سالاد شما آماده نیست تنها دلیل آن این است که سالاد هرچه بیشتر خنک شود خوشمزهتر خواهد بود.
نکات طلایی طرز تهیه سالاد ماکارونی ساده که حتماً باید بدانید
چرا سالاد ماکارونی خشک میشود؟
یکی از ویژگیهای خوب یا بد ماکارونی این است که رطوبت را تا حد بسیاری جذب خود کرده و ممکن است پس از سس زدن به سالاد پس از گذشت چندین ساعت خشک یا چسبنده شود، برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید مقداری از آب مرغ را به سس سالاد یا به خود سالاد اضافه نمایید، اگر به آب مرغ علاقه ندارید در نهایت با اضافه کردن کمی روغن (زیتون، مایع و …) میتواند از خشکی بیش از حد ماکارونی جلوگیری کنید.
سالاد ماکارونی با مرغ یا کالباس؟
یکی ازبیشترین سوالات این است که سالاد ماکارونی با مرغ یا ژامبون بهتر است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که این کاملا سلیقهای است، اگر به دنبال سالاد ماکارونی اقتصادی هستید میتوانید یکی از این دو مورد را استفاده کنید. اما ترکیب هر دو نیز طعمی بینظیر ایجاد خواهد کرد که تا مدتها در دهانتان خواهد ماند.
مرغ سالاد ماکارونی چطور بپزیم؟
پخت مرغ خیلی ساده بوده، برای آنکه مزه مرغ شما خوب شود و طعمی دلپذیر به سالادتان بدهد بهتر است آب خیلی کمی به مرغ اضافه کنید و اجازه بدهید با حرارت کم و ملایم به خوبی بپزد. سیر، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل از موارد جدا نشدنی پخت مرغ آب پزهستند.
برای درست کردن سالاد ماکارونی برای 20 الی 100 نفر چقدر مواد لازمه؟
مقدار وسایل سالاد ماکارونی گفته شده در آموزش ما برای 10 نفر کافی بوده اما اگر تعداد بیشتری را میخواهید باید مواد را 10 الی 15 برابر کنید، در این صورت یعنی شش بسته ماکارونی 500 گرمی نیاز دارید و به همین نسبت مرغ، ژامبون و دیگر مواد اضافه خواهد شد.
برای خمیر نشدن ماکارونی سالادمان چه باید کنیم؟
یکی از مشکلات رایج هنگام درست کردن سالاد ماکارونی همین خمیر شدن ماکارونی و پنه شما است، برای جلوگیری از این اتفاق نباید اجازه بدهید که ماکارونی زیاد بجوشد 10 الی 12 دقیقه در آب جوش باشد کافیست.
آیا سالاد ماکارونی با سوسیس درست میشود؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، جایگزین ژامبون و کالباس میتوانید از سوسیس استفاده کنید خیلی هم خوشمزه میشود، فراموش نکنید که این موضوع کاملا سلیقهای است.
برای برگزاری مهمونی و دورهمیها قطعاً سالادهای راحت و سادهتری وجود دارد که میتوانید در کمترین زمان ممکن آن را آماده کنید اما سالاد ماکارونی علاوه بر اینکه سریع آماده میشود طرفداران بسیاری دارد و به دلیل استفاده از خوراکیهای متنوع تا حد زیادی سنگین و سیرکننده میباشد. فراموش نکنید که یه سالاد ماکارونی خوشمزه و خانگی در کمترین از یک ساعت آماده شده و خیلی دست و پا گیر نخواهد بود، پس از این آموزش برای یکبار هم که شده استفاده کنید تا برای همیشه سالاد ماکارونی را به سبک ما درست کنید.
واقعا سالاد ماکارونی با ژامبون یا کالباس فوق العاده میشه، البته نمیدونم چرا سالاد ماکارونی من بعد چند ساعت آب میندازه ولی به هرحال خیلی خوشمزه میشه