فرنی یکی از غذاهای سبک و بسیار خوشمزه ایرانی است که مادرانِ ایرانی برای کودکان خود تهیه کرده و به دلیل تقویت جسمی آن تبدیل به خوراکی روزمره شده است. فرنی از آن غذاهای نوستالژی کودکانه است که با رسیدن فصل سرد پاییز و زمستان به سفرههای ایرانی میآمد. فرنی از آن دسته خوراکیهایی است که علاوه بر کودکان برای مناسبتهای خاص مانند ماه رمضان نیز تهیه میشود. در تهیه فرنی انواع دستور آشپزی مختلفی وجود دارد، اما در مجله سلامتی صباح در تلاش هستیم تا دستور پخت فرنی آسان و سریع را به شما آموزش دهیم.
معمولا در فصلهای سرد سال خوردن خوراکی و غذاهای گرم طرفداران بیشتری دارد و انواع غذاهای گرم مانند فرنی، سوپ و حلیم و آش جزء غذاهای جدا نشدنی این روزهای ما ایرانیها شده است. در صورت تمایل به پخت انواع آش میتوانید طرز تهیه آش رشته و طرز تهیه آش دوغ اصیل اردبیل را بخوانید، بپزید و نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه فرنی برای 4 نفر
شیر صباح: 4 لیوان
آرد برنج: 4 قاشق غذاخوری
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 8 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: در صورت تمایل
مرحله اول طرز تهیه فرنی با آرد برنج
ابتدا شیر را داخل قابلمهای میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم و شکر را کم کم به آن اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا شکر کاملا در شیر حل شود. سپس گلاب را اضافه میکنیم و با قاشق مواد را مخلوط میکنیم و آرد برنج را نیز کم کم به آن اضافه میکنیم.
اگه فرنی بدون شکر دوس داشته باشین میتونین فرنی با عسل یا فرنی با شیره انگور رو امتحان کنین حرف نداره