کوکی با تکههای شکلات : شاید برای ما ایرانیا که تنوع خیلی زیادی توی شیرینی و بیسکوییتها داریم کوکی خیلی طعم و بافت عجیبی نداشته باشه. اما مدل شکلاتیش بدون شک از محبوبترین انواع شیرینی هست. در این مطلب طرز تهیه کوکی با تکههای شکلات رو توضیح میدم.
مشاهده آرشیو دستورات آشپزی
مواد لازم
- آرد ۲۷۰ گرم
- جوش شیرین ۱ ق م
- نشاسته ذرت ۲ ق غ
- کره ۱۵۰ گرم
- شکر قهوهای ۱۲۰ گرم
- شکر سفید پودر شده ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد کامل و یک زرده
- وانیل ۱ ق چ
- چیپس شکلات ۲۰۰ گرم
برای این کوکی از شکلاتهای کم شیرین استفاده کنید، چون خودش به اندازه کافی شکر داره. من هم از چیپس شکلاتهای آماده استفاده کردم و هم از تکههای شکلاتی که خودم خرد کرده بودم. به نظر خودم تکههای شکلات تختهای که خودم با کارد خرد کرده بودم خیلی جذابتر از تکههای آمادهی چیپس شکلات بود. برای جذابتر شدنش من روی گلولههای خمیر کوکی یکی دو تا از تکه شکلاتهایی که خودم خرد کرده بودم میذاشتم. همینها توی ظاهر کوکی تاثیر خیلی خوبی گذاشت.
بافت کوکی شکلاتی
این کوکی بافت تردی داره و داخلش تا حدی نرمه. اما باید به نکتهی زمان پخت و دمای فر هم توجه داشته باشید. اگه کمی بیشتر از زمان پختش داخل فر بمونه سفت و خشک میشه.
طرز تهیه
۱. مواد خشک شامل آرد و جوش شیرین و نشاسته ذرت رو مخلوط کنید و الک کنید و کنار بذارید.
۲. شکر رو اگه دانه درشت هست پودر کنید.
۳. اجازه بدید کره روی حرارت غیر مستقیم کمی ذوب بشه.
۴. ابتدا کره رو با شکر قهوهای و پودر شکر سفید مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست بشه.
۵. تخم مرغ و یه زرده تخم مرغ رو به همراه وانیل اضافه کنید و با همزن بزنید تا کاملا مخلوط بشن.
۶. مواد خشک رو که الک کرده بودید اضافه کنید و آرام آرام مخلوط کنید تا تبدیل به خمیر بشه.
۷. حالا تکههای شکلات رو اضافه کنید و با خمیر مخلوط کنید.
۸. خمیر رو سلفون پیج کنید و بذارید توی یخچال برای حداقل چهار ساعت و حداکثر چهار روز توی یخچال استراحت کنه.
۹. بعد از استراحت، خمیر رو از یخچال خارج کنید و نیم ساعتی اجازه بدید به دمای محیط برسه.
۱۰. حالا سعی کنید با گرمای دستتون خمیر رو نرم کنید. بعد هم گلولههای اندازه گردو درست کنید و با فاصلهی حداقل ۱۰ سانت روی کاغذ روغنی که در سینی فر گذاشتید بچینید.
فر رو از قبل روشن کنید تا در دمای ۱۵۰ درجه گرم شه. بعد هم کوکیها رو برای ۱۰-۱۲ دقیقه بذارید توی فر تا پخته بشه.
چرا کوکی توی پخت پهن میشه؟
معمولا شیرینیهایی که توشون کره به مقدار قابل توجه استفاده میشه موقع پخت توی فر خودشون رو پهن میکنن. باید دقت داشته باشید که گلولههای خمیری که درست کردید رو پهن نکنید و به همون شکل توپی توی فر بذارید تا در حین پخت که پهن میشه خیلی نازک و خشک نشه.
چرا کوکی خشک میشه؟
همونطور که بالا گفتم اصلیترین نکته اش دمای فر و زمان پخت هست. اما نکات دیگهای هم توی خشک شدن کوکیها تاثیر داره. نکته اول اینکه بپذیریم ماهیت کوکی به دلیل استفاده از کره و تخم مرغ ترد و خشک هست تا حدی. ولی نه در این حد که شما رو آزار بده.
نشاسته ذرت به کار برده شده توی دستور کمک میکنه کوکی شما کمی نرمتر باشه.
عالی