هر آنچه باید درباره پنیر سفید بدانید!

همه چیز درباره پنیر سفید

هر آنچه باید درباره پنیر سفید بدانید!

هر آنچه باید درباره پنیر سفید بدانید! 1024 680 لبنیات صباح

پنیر فتا یک پنیر یونانی است که به‌طور سنتی با شیر گوسفند، گاو و بز تهیه می‌شود، فتا چندین قرن است که مورد مصرف قرار گرفته و تقریبا در تمام وعده های غذایی یونانیان این پنیر وجود دارد. پنیر فتا به نسبت پنیر چدار و پارمزان چربی و کالری کمتری دارد و قرارگیری این پنیر در آب نمک باعث میشود تا سدیم این پنیر بالا رفته و باید دقت داشته باشید از مصرف همزمان این پنیر و نمک در وعده غذایی به شدت خودداری نمایید.

پنیر فتا منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. با این حال، فتا نسبت به بسیاری از پنیرهای دیگر چربی کمتری دارد و به عنوان یک گزینه معقول در نظر گرفته می‌شود، می‌توانید در اینجا لیست کاملی از انواع پنیر صباح و کاربرد آن را می‌توانید بخوانید.

پنیر فتا یا پنیر سفید چیست؟

هنگامی که بخواهیم ارزش غذایی آن را بسنجیم، در می‌یابیم که این ماده ارزشمند، مملو از مواد غذایی متنوع می‌باشد. در هر اونس این پنیر، ۷۵ کالری انرژی به همراه ۴ گرم پروتئین و ۶ گرم چربی (که ۴ گرم آن اشباع است) یافت می‌شود. همچنین پنیر سفید یا پنیر فتا، میزان قابل قبولی از املاحی مثل کلسیم، سدیم، فولیک اسید، ویتامین B-6، B-12، A و K، به همراه گستره‌ای از انواع پروبیوتیک‌های سودمند را به مصرف کننده عرضه می‌کند.

پنیر فتا یا پنیر سفید صباح

پنیر سفید یا همان پنیر فتا مورد مناسبی است زیرا چربی کمتری دارد. همچنین پنیر خامه‌ای طبیعتا به دلیل میزان چربی زیادی که دارد و به دلیل ترکیب شدنش با خامه، توصیه می شود که سهم کوچک تری در رژیم غذایی فرد داشته باشد.

ارزش غذایی پنیر سفید ایرانی

ارزش غذایی پنیر سفید ایرانی 800 گرم صباح شامل:

  • انرژی: 54 کیلوکالری
  • قند: 0.01 گرم
  • چربی: 3.96 گرم
  • نمک: 0.69 گرم
  • اسیدهای چرب ترانس: 0.14 گرم

شاید جالب باشد بدانید که پنیر سفید انواع مختلفی دارد که شامل: پنیر بلغاری، پنیر سفید ایتالیایی، پنیر سفید دانمارکی و پنیر سفید فرانسوی و غیره است. پنیر فتا یا همان پنیر سفید معمولاً بر روی غذاها ذوب نمی‌شود و تنها کمی نرم خواهد شد.

نحوه تولید پنیر سفید خوشمزه

به طور معمول در کشورهای دیگر برای درست کردن پنیر سفید از شیر گاو استفاده می‌شده است و در ایران پنیر سفید اصل از مخلوط شیر بز و گوسفند تهیه می‌شود. یکی از مهمترین نکاتی که هنگام تهیه پنیر سفید باید به آن توجه داشته باشیم این است که بیشتر از 30 درصد پنیر سفید نباید از شیر بز باشد و شیری که برای آن به کار می‌رود معمولاً پاستوریزه است.

پس از آنکه شیر پاستوریزه شد از باکتری‌های مفید در جهت تغییر مثبت به شیر استفاده می‌شود (استارتر کالچرهای اسید لاکتیک) تا آب پنیر را از بریده‌های شیر که از پروتئین کازئین ساخته شده جدا کنند و در نهایت مایه پنیر را به آن اضافه می‌کنند و پس از اتمام این فرآیند با تخلیه آب پنیر و قرار دادن دلمه ها و بریده های شیر به مدت 24 ساعت در قالب باقی می‌ماند و پنیر نهایی شکل خواهد گرفت.

پس از سفت شدن بریده های شیر آن را به صورت مکعبی خرد کرده، نمک می‌زنند و تا سه روز در بشکه های چوبی یا ظرف های فلزی قرار می‌دهند و در نهایت بلوک های پنیری در محلول نمک به مدت دو ماه در بخچال قرار می‌گیرد.

خواص پنیر فتا یا پنیر سفید ایرانی

پنیر از مواد غذایی بسیار پر طرفدار در تغذیه و سلامتی به شمار می‌رود. پنیرها با صدها نوع و مدل امروزه یکی از ارکان تهیه یک غذا به شمار می‌رود. این ماده غذایی طی فرآیند تولید بسیاری از مواد مغذی را در خود نگه می‌دارد.

تحقیقات که دریک مجله تغذیه بالینی امریکایی منتشر شده نشان می‌دهد که پنیر هر چه بیشتر بماند خواص بیشتری برای بدن دارد. پنیرها در انواع مختلف درصد بالایی از چربی‌های متفاوت را در خود جای داده اند اما ظاهرا تاثیری بر روی کلسترول خون ندارد. متخصصین تغذیه درباره فواید بی نظیر پنیر در جهت درمان دیابت نوع دو و بیماری‌های قلبی عروقی و حتی سرطان به نتایجی رسیده اند.

خواص پنیر فتا یا پنیر سفید ایرانی صباحاین نخستین بار است که مطالعات نشان می‌دهد پنیر می‌تواند بر سلامتی تاثیرات مثبتی داشته باشد. بهبود سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پوسیدگی دندان، پیشگیری از سرطان و مشکلات کبدی همه با مصرف پنیر قابل درمان هستند.

خواص درمانی چشمگیر این محصول لبنی، شامل جلوگیری از بروز سرطان‌ها، تقویت سیستم ایمنی، کاهش میگرن و پایین آوردن خطر کم خونی، از میان مجموعه بیشماری از خواص‌ها می‌باشد. پس بیایید نگاهی کوتاه به این خواص بیندازیم:

جلوگیری از سرطان با مصرف لبنیات

بنابر یک سری از تحقیقات، کلسیم به میزان بالایی در این نوع پنیر یافت می‌شود و به همراه منیزیم و ویتامین D، یک ترکیب ضد سرطانی قوی را تشکیل می‌دهد. یکی از آمینو اسیدهای موجود در این پنیر، یعنی هیستیدین، در بدن به هیستامین بدل می‌گردد و یک واکنش ایمنی خفیفی را سبب می‌شود. این نوع واکنش سبب کارکرد مناسب سیستم ایمنی بدن افراد می‌گردد.

سلامت روده

همانطور که در بالا اشاره کردیم، پنیر فتا بالغ بر ۱۲ نوع پروبیوتیک را شامل می‌شود که باعث متعادل ساختن جمعیت باکتری‌های روده و در نتیجه محدود کردن علایم نشانگان روده نشت کننده (Leaky Gut) یا سندرم‌های محرک روده خواهد شد. غذاهای تخمیر شده مانند پنیر فتا حاوی پروبیوتیک هستند، این گونه از باکتری های خوب روده سالم را تقویت می کنند و از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می کنند. محققان در حال بررسی هستند که آیا پروبیوتیک ها می توانند به علائم اسهال و یبوست مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر و بیماری التهابی روده کمک کنند.

کاهش خطر بیماری چشم

به دلیل آن که این ماده ارزشمند سرشار از ریبوفلاوین است، می‌تواند خطر ابتلا اشخاص به آب مروارید و دژنرسانس ماکولایی (Macular Degeneration) را کاهش دهد. کلسیم یون حیاتی برای جذب آهن در بدن محسوب می‌گردد و در نتیجه از کم خونی جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن، کلسیم و سایر مواد معدنی برای سلامتی استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان ضروری هستند.

پیشگیری از سرطان کبد

مصرف درست و به اندازه پنیر در سلامتی کبد تاثیر بسیاری خواهد داشت. پنیرهای کهنه مانند پنیر چدار که دارای پتانسیل بیشتری می‌باشد میزان امید به زندگی را تا ۲۵ درصد افزایش می‌دهد. این به آن دلیل است که پنیر حاوی ترکیبی به اسپرمیدین می‌باشد که جهت جلوگیری از فیبروز کبد و سرطان کبد تاثیر دارد. متیونین که نوعی اسید آمینه است که در گوشت و پروتئین‌های دیگر وجود دارد. مصرف پنیر سبب می‌شود این اسید آمینه همراه با میزان بالایی کالری از بین برود و این خود یکی از دلایل طول عمر است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

پنیر در بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن انسان بسیار دخیل است. مطالعاتی که در سال ۲۰۱۰ میلادی صورت گرفت نشان داد خوردن یک تکه پنیر به صورت روزانه سیستم ایمنی افراد مسن را به طرز شگفت آوری تقویت می‌کند. پنیر‌های گودا، پروبیوتیک در بالا بردن سیستم ایمنی بدن بسیار قوی تر از دیگر مدل‌های پنیر عمل می‌کنند. پنیرهای پروبیوتیک که حاوی نوعی باکتری هستند در نگهداری سیستم ایمنی بدن بسیار بهتر عمل می‌کنند.

راز زندگی طولانی تر با پنیر فتا

پنیرها می‌توانند به عنوان اکسیر عمر طولانی کاربرد داشته باشند. مردم فرانسه تمایل به طول عمر بیشتر و زندگی سالم تری نسبت به دیگر مردمان کره زمین دارند. این درحالی است که طی تحقیقات سبک رژیم غذایی در این کشور متفاوت تر از دیگر کشورها می‌باشد. غذاهایی با چربی اشباع شده در زندگی آنها بسیار کم مشاهده می‌شود.

بیماری‌های عروق کرونر در این کشور در حداقل میزان مشاهده شده است و طول عمر متوسط ۸۲ سال است. این درحالی است که در استرالیا این میزان چندین برابر است و امید به زندگی نزدیک به ۸۱ سال می‌باشد. طی تحقیقات مصرف پنیر در فرانسه نزدیک به ۲۴ کیلوگرم و در استرالیا نزدیک به ۱۲ کیلوگرم به طور سالیانه است. کسانی که رژیم غذایی حاوی پنیر بیشتر دارند سوخت و ساز بهتر و بیشتری را تجربه می‌کنند.

تقویت استخوان‌ها

پنیر منبع اصلی تامین کلسیم در رژیم های غذایی به شمار می‌آید، پنیر سفید منبع خوبی از کلسیم، فسفر و پروتئین است که هر سه این موارد در تقویت و سلامت استخوان ها مفید هستند. کلسیم و پروتئین به حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند.

سلامت دندان‌ها با پنیر فتا

علاوه بر مسواک زدن و استفاده از شوینده‌ها و نخ دندان عوامل تغذیه‌ای نیز در سلامت و نگهداری دندان دخیل هستند. خوردن هیچ غذایی مانند پنیر مخصوصا پنیر فتا دندان‌های شما را سلامت نگه نمی‌دارد. پنیر نه تنها بافت دندانی را سالم نگه می‌دارد بلکه باعث قلیایی شدن محیط دهان شده و به نوعی از خطر پوسیدگی دندان محافظت می‌کند. فتا نسبت به بسیاری از پنیرهای دیگر کلسیم بیشتری دارد. کلسیم به شما کمک می کند دندان ها و استخوان های سالمی داشته باشید.

پنیر فتا همچنین دارای مقادیر بالایی فسفر است. مصرف این فسفر و کلسیم با هم با بهبود تراکم استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان مرتبط است.

مشکلات پنهان مصرف پنیر سفید چیست؟

معمولاً مصرف بیش از حد یا بی رویه هر ماده خوراکی ممکن است طبعاتی هم داشته باشد که مشکلات پنهان مصرف پنیر سفید شامل: واکنش‌های آلرژیک متنوع و مشکلات قلبی و عروقی در صورت مصرف بیش از اندازه آن می‌باشد.

محتوای لاکتوز پنیر سفید

از آنجایی که پنیرهای تصفیه نشده به نسبت پنیرهای دیگر لاکتوز بیشتری دارند بنابراین پنیر سفید نیز حاوی لاکتوز بیشتری به نسبت پنیرهای دیگر است. با این حساب افرادی که به لاکتور حساسیت دارند  باید از خوردن مقدار بسیار زیاد این پنیر پرهیز کنند و در صورت تمایل پنیر لاکتیکی صباح را خریداری کرده و نوش جان کنند، چرا که برای بدن بسیار مفید بوده و لاکتوز بسیار کمتری به نسبت پنیر سفید دارد.

سدیم بالا پنیر سفید

همانطور که گفتیم در طی فرآیند تولید پنیر سفید، نمک به بریده های شیر اضافه می‌شود و در طی مراحل نگهداری و ذخیره سازی نیز قالب های پنیر باید در یک محلول آب و نمک 7 درصدی غوطه ور شود که همین موضوع باعث بالا رفتن سدیم نمک پنیر سفید شده است. در نهایت اگر به نمک حساسیت دارید و طعم بی نظیر پنیر سفید را به هر پنیر دیگری ترجیح می‌دهید می‌توانید هنگام مصرف پنیر را با آب بشویید و بعد مصرف کنید.

عوارض جانبی پنیر فتا

انواع مختلف پنیر سفید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ممکن است تمام انواع پنیرهای سفید شبیه به هم باشند اما همه آن ها یکسان نبوده و تفاوتی با یکدیگر دارند. پنیر سفید انواع مختلفی دارد که شامل:

پنیر سفید بلغاری

پنیر سفید بلغاری پنیری با بافتی خامه ای تر از پنیر لیقوان و مانند پنیر سفید یونانی نمکی و خوشمزه است. برای خرید پنیر بلغاری صباح می‌توانید به صورت غیر حضوری و حضوری به فروشگاه های معتبر کشور مراجعه نمایید.

پنیر سفید دانمارکی

پنیر سفید دانمارکی به نسبت پنیر سفید یونانی بافتی بسیار نرم و لطیف دارد که اغلب در سالادها مورد استفاده قرار میگیرد و از شیر تازه گاو تولید می‌شود.

پنیر سفید استرالیایی

پنیر سفید استرالیایی حاوی اویه هایی مانند آویشن، برگ بو، سیر و فلفل است. این پنیر اغلب مواقع با در بسته بندی های روغن زیتون و با حالتی خمیری و خامه ای سرو خواهد شد.

پنیر سفید اسرائیلی

پنیر سفید اسرائیلی یک پنیر تهیه شده از شیر تازه گوسفند است پاستوریزه بوده و یک ماه قبل از توزیع آن داخل محلول نمک بوده و طعمی ملایم تر از پنیر سفید یونانی دارد. بافت پنیر سفید اسرائیلی خامه ای و نرم است اما هنگام برش خوردن خرد نمی‌شود.

پنیر سفید فرانسوی

پنیر سفید فرانسوی همانند پنیر سفید یونانی از شیر گوسفند تهیه شده و طعمی بسیار ملایم و عطری منحصربفرد دارد.

تفاوت پنیر فتا و پنیر لبنه چیست؟ 

یکی از عمده‌ترین سوالاتی که در رابطه با پنیر سفید بسیار مطرح می‌شود این است که پنیر سفید یا هر پنیر دیگری شباهت‌های بسیاری با  یکدیگر داشته‌اند و همین موضوع انتخاب گزینه مناسب را ممکن است برای‌تان دشوار کرده باشد.

تفاوت پنیر فتا و پنیر لبنه چیست؟ 

جالب است بدانید که شاید طعم برخی پنیرها شبیه به هم باشند اما در اصل ویژگی‌های ماهیتی بسیاری از این پنیرها با یکدیگر متفاوت هستند. به طور مثال پنیر لبنه، پنیری بسیار مناسب برای دوستداران دسر است و مانند بسیاری از پنیرهای دیگر از ترکیب خامه و شیر تهیه می‌شود. این پنیر به نسبت پنیر فتا بسیار کم نمک بوده و قابلیت مالش پذیری یا همان پخش شدن در سطح بسیار بالایی دارد و بسیار سبک است.

از مهمترین تمایزهای پنیر لبنه با پنیر فتا می‌توان به کم نمکی، نرمی و سبکی آن اشاره نمود. فراموش نکنید که پنیر لبنه چربی کمتری داشته و انتخابی مناسب برای تهیه دسرهای خوشمزه است. در ادامه می‌توانید با ما همراه باشید و همه چیر درباره پنیر لبنه را بخوانید.

آیا پنیر سفید حساسیت دارد؟

آلرژی‌های ایجاد شده توسط پنیر مانند ازدیاد حساسیت‌هایی است که در اثر مصرف شیر بروز می‌یابند؛ زیرا منشا واکنش‌های آلرژیک دو ماده به نام‌های کازئین و آب پنیر می‌باشد. این پنیر می‌تواند گستره‌ای از واکنش‌های آلرژیک را از قبیل کهیر، خس خس سینه، ناراحتی معدی، خارش پوست و حتی آنافیلاکسی در موارد شدید ایجاد کند.

اثرات پنیر سفید یا پنیر فتا بر سلامتی قلب

تقریباً دو سوم چربی موجود در این پنیر از نوع چربی اشباع می‌باشد. در حالی که مصرف اندک آن بدن را با مشکلی مواجه نمی‌کند، مصرف بیش از این مقدار کم (یعنی به اندازه‌‌ی یک دوم فنجان یا بیشتر به ازاء هر روز) می‌تواند سطح کلسترول بدن را به مقدار تهدیدکننده‌ای بالا برده که این مشکل، منتهی به آسیب رسیدن به سیستم قلبی-عروقی خواهد شد.

سوالات متداول درباره پنیر فتا

  • بهترین شرایط نگهداری پنیر فتا چیست؟

+ بهترین شرایط نگهداری پنیر سفید، نگهداری آن در آب نمک و یخچال است، همین امر باعث می‌شود تا بتوانید به مدت طولانی از پنیر نگهداری کنید تا خراب یا تلخ نشود، پیشنهاد‌ می‌کنیم مقاله روش نگهداری پنیر را از دست ندهید.

  • آیا پنیر سفید میتواند عامل حساسیت باشد؟

+ خود پنیر عامل حساسیت نیست اما اگر شما به شیر و فرآورده های لبنی حساسیت داشته باشید احتمالا پنیر نیز از آن مستثنی نیست و عوارض جانبی این موضوع بر شما نیز اثرگذار خواهد بود.

  • آیا واقعا پنیر و لبنیات برای سلامتی مفید هستند؟

+ پنیر در بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن انسان بسیار دخیل است، مصرف درست و به اندازه پنیر در سلامتی کبد تاثیر بسیاری خواهد داشت همچنین پنیر فتا منبع خوبی از ویتامین ها، کلسیم و فسفر است که می‌توانیم قاطعانه بگوییم مصرف به اندازه آن می‌تواند برای سلامتی مفید باشد.

پنیر فتا در شرایط نگهداری نامناسب به سرعت خشک شده و طعم ترش و گاهی تلخ به خود میگیرد. اگر آن را به طور مداوم در آب نمک نگه‌دارید تا چندین ماه تازه می ماند. پنیر فتا بسته بندی شده اغلب حاوی مقداری آب نمک است، اما اگر ناخواسته آن را تخلیه کنید، می توانید به سادگی مقداری از آن را با هم مخلوط کنید تا به آسانی بتوانید از پنیر فتا نگهداری کنید. این پنیر خوشمزه دارای سدیم نسبتاٌ بالایی است که عمدتاً برای اکثر مردم مفید بوده و ضرری ندارد، شما می‌توانید با خرید پنیر سفید ایرانی انواع مختلفی از پیش غذاها و دسرها را با آن درست کنید و از طعم بی نظیر خوراکی‌هایتان لذت ببرید.

 

10 دیدگاه

-- بارگیری کد امنیتی --