اگر این مقاله را میخوانید حتما تا به حال نام پنیر کبابی را شنیدهاید. پنیر کبابی که آن را با نام پنیر هالومی نیز میشناسند، یک پنیر محبوب بین همه افراد از کودکان گرفته تا پدربزرگ و مادربزرگهاست. این پنیر انواع مختلفی دارد و با خوراکی مختلفی میتوان آن را سرو کرد. با توجه به نقطه ذوب بالای پنیر رهالومی، این پنیر قابلیت کباب و سرخ شدن را دارد که طعم بینظیری به آن میدهد. در این مقاله ویژگیها، خواص و ایدههایی برای پخت غذا با پنیر کبابی صباح را برای شما شرح خواهیم داد.
پنیر کبابی چیست؟
پنیر کبابی یک پنیر یونانی است که برای اولین بار در قبرس ساخته شد. هالومی نام قبرسی این پنیر است که برای اولین بار از مخلوط شیر بز و گوسفند تهیه شد. این پنیر سرشار از خواص مفید شیر است چرا که گفته میشوذ برای تهیه هر کیلوگرم پنیر کبابی، ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم شیر استفاده میشود. بافت این پنیر خوشمزه نیمه سفت و چربی نسبتا مناسبی دارد که به هنگام کباب شدن پنیر به آن طعم لذیذی میدهد.
بافت این پنیر تا حدودی شبیه به پنیر موزارلاست اما کمی سختتر و شورتر؛ چراکه در تهیه آن از نمک بیشتری استفاده میشود. اگر بخواهیم طعم این پنیر را برایتان توصیف کنیم میتوان گفت پنیر هالومی طعمی شبیه به ماهی ازونبرون و کمی هم مزه دودی دارد.
خواص پنیر کبابی چیست؟
پنیر کبابی به دلیل اینکه از حجم زیادی شیر تهیه میشود خواص فراوانی دارد. این پنیر منبع برخی ویتامینها، مواد معدنی و پروتئینهاست. ریبوفلاوین، ویتامینهای گروه B، ویتامین A و نیاسین از مهمترین خواص این پنیر خوشطعم هستند.
منبع ویتامین B12
ویتامین B12 یکی از ویتامینهای مهم برای سلامت بدن و کوثر برای پیشگیری از کمخونی است. محصولات حیوانی منبع خوبی برای این ویتامین هستند به همین دلیل B12 را میتوان در پنیر کبابی به وفور پیدا کرد. اگر از کسانی هستید که گیاهخوارید یا تمایلی به مصرف محصولات حیوانی ندارید، دریافت این ویتامین برای شما ضروری است. پنیر کبابی میتواند گزینه خوبی برای رفع نیاز شما به این ویتامین باشد.
بهبود استخوانها و ماهیچههای بدن
مطالعات نشان دادهاند که مصرف لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر ارتباط مستقیمی با میزان تراکم استخوانها دارد. علاوه بر این، پروتئین به عنوان یک ماده ضروری برای رشد ماهیچههای بدن است که دریافت آن برای سلامت بدن حیاتی است. تحقیقات نشان دادهاند که افرادی که در رژیم غذایی خود پنیر مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که مصرف پنیر کمتری دارند ماهیچههای اسکلتی مقاومتری دارند.
مناسب برای افراد حساس به لاکتوز
پنیر کبابی می تواند برای افراد دارای عدم تحمل لاکتوز که لبنیات دوست دارند گزینه مناسبی باشد. پنیرهای سفت عموما میزان لاکتوز کمتری نسبت به سایر پنیرها داشته و این موضوع یکی از خاصیت های مهم پنیر کبابی است که باعث می شود برای همه افراد قابل استفاده باشد.
کدام ویژگی پنیر کبابی باعث شده جایگزین گوشت شود؟
پنیر کبابی به دلیل داشتن میزان بالایی از پروتئین یک غذای کامل به شمار میرود. این پنیر یک ماده غذایی بسیار مغذی و جایگزینی سالم و کامل برای غذاهای گوشتی است. این پنیر پس از استفاده نیز احساس سیری طولانیمدتی را ایجاد کرده و باعث میشود تا از مصرف تنقلات مضر خودداری کنید.
طرز تهیه پنیر کبابی
شاید این سوال هم برای شما بعد از خرید پنیر کبابی به وجود آمده باشد که حالا با پنیر کبابی چی درست کنم؟ در اینجا چند خوراکی و غذای خوشمزه را که میتوانید با پنیر کبابی درست کرده و نوش جان کنید را معرفی میکنیم.
شما میتوانید این پنیر را هم به صورت سرد و هم به صورت کبابی در سالادها و فینگرفودها استفاده کنید. اگر میخواهید این پنیر را به صورت کبابی روی آتش کباب کنید باید آن را به قطعات درشتتری بریده و سیخ بزنید. مراقب باشید که پنیر را زیادی به آتش نزدیک نکنید چون باعث ذوب شدن آن میشود. برای کباب کردن میتوانید از توری نیز استفاده کنید.
حالت مناسب دیگری که برای سرو پنیر کبابی رایج است، گریل کردن آن است. توجه داشته باشید اگر هنگام گریل کردن پنیر دود کرد جای نگرانی نیست و این موضوع امری طبیعی است.
خوراکی خوشمزه دیگری که میتوانید با پنیر کبابی تهیه کنید و از آن لذت ببرید، پنیر کبابی سوخاری است. برای این کار فقط به مقداری پنیر، تخممرغ و پودر سوخاری احتیاج دارید. کافیست پنیر را در تخم مرغ زده شده و بعد پودر سوخاری بزنید. در نهایت فقط کافیست تا پنیرها را در روغن انداخته و سرخ کنید.
همانطور که در این مقاله خواندیم، پنیر کبابی به دلیل داشتن مقدار زیادی از مواد مغذی، دارای خواص زیادی از جمله افزایش حجم ماهیچه و بهبود و استخوانهاست. شما میتوانید از این پنیر روی میز مزه خود در دورهمیها و مهمانیها استفاده کرده و با اضافه کردن میوه و سبزیجات آن را به یک میانوعده سالم تبدیل کنید. سالم و ناسالم بودن غذاها تا حد زیادی به نوع تهیه آنها بستگی داشته و می توان همه غذاها را در حد تعادل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم استفاده کرد. پنیر کبیابی نیز همانطور که دیدید از جمله خوراکیهاییست که کاربردهای فراوانی داشته و به شیوههای مختلف قابل تهیه است.