شکر یک شیرینکننده معمولی است که روی میز صبحانه بسیاری از خانوادهها پیدا میشود و انواع مختلفی دارد. از معروفترین انواع آن میتوان به شکر قهوه ای و شکر سفید اشاره کرد. در حالی که شکر قهوه ای و شکر سفید هر دو طعم مشابهی دارند و اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، تفاوت های مهمی بین این دو نوع شکر نیز وجود دارد. در این مقاله به تفاوت شکر قهوه ای و سفید میپردازیم و بررسی میکنیم که آیا این تصور که شکر قهوهای مضرات کمتری نسبت به شکر سفید دارد درست است یا خیر.
تفاوت شکر قهوهای و سفید در چه چیزهاییست؟
شکر قهوه ای از مخلوط کردن شکر سفید با ملاس یا شیره قند که شربتی است تهیه شده از نیشکر یا آب چغندر در طی فرآیند تصفیه به دست می آید. افزودن ملاس به شکر سفید موجب تبدیل شدن آن به شکر قهوه ای رنگ و همچنین ایجاد طعم متمایز و مقاداری رطوبت بالاتر میشود. از سوی دیگر، شکر سفید از تصفیه و خالصسازی آب نیشکر یا چغندر برای حذف ناخالصیهایی مانند ملاس و ایجاد یک شکر خالص و سفید به دست میآید. شکر سفید در مقایسه با شکر قهوه ای بافت ظریفتر و طعم شیرینتری دارد. از نظر ترکیبات مواد مغذی، بین شکر قهوه ای و شکر سفید تفاوت هایی وجود دارد. شکر قهوه ای به دلیل وجود ملاس حاوی مواد معدنی کمی بیشتر مانند کلسیم، پتاسیم و آهن است. با این حال، این مواد معدنی مقادیر بسیار کمی داشته و تأثیر قابل توجهی بر سلامتی ندارند.
مضرات و مزایای استفاده از شکر قهوهای و شکر سفید چیست؟
باید توجه داشت که شکر قهوه ای و شکر سفید هر دو کالری بالایی داشته و فاقد مواد مغذی ضروری برای بدن هستند و به همین دلیل فقط منبع کالری به شمار میروند. از همین رو، مصرف بیش از حد شکر می تواند موجب افزایش وزن و بالا رفتن خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و پوسیدگی دندان شود. علیرغم اثرات منفی مصرف بیش از حد شکر بر روی سلامتی، شکر قهوه ای و شکر سفید مزایایی نیز دارند. به عنوان مثال، مصرف مقادیر کمی شکر می تواند انرژی شما را به سرعت افزایش داده و این امر میتواند در طول ورزش یا فعالیت بدنی بسیار موثر و مفید باشد. شکر همچنین می تواند برای افزایش طعم غذا و نوشیدنی استفاده شود که آن را به یک ماده محبوب در بسیاری از دستور العمل ها تبدیل می کند.
شکر قهوهای یا سفید؟ مسئله اینست!
وقتی نوبت به انتخاب بین شکر قهوه ای و شکر سفید می رسد، تنها فاکتور کلیدی که باید در نظر بگیرید ترجیح شخصی خودتان است. شکر قهوهای طعم نسبتا ملایمتر و بافت مرطوبتری داشته که آن را به یک انتخاب محبوب در بین مواد غذایی پخته شده و رسپیهایی تبدیل میکند که در آن طعم شیره قند مورد نظر است. شکر سفید طعم شیرینتری و بافت ظریفتری دارد، که آن را به انتخابی محبوب در دستور العملهایی تبدیل میکند که طعمی خالص و شیرین مورد نیاز است.
شکر قهوه ای و شکر سفید شباهت ها و تفاوت هایی دارند و هر دو می توانند فواید و مضراتی نیز با خود داشته باشند. هنگام انتخاب بین شکر قهوه ای و شکر سفید، تنها نکته مهم مصرف متعادل شکر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، انتخاب و علاقه شخصی خودتان و دستور پختی که در دست دارید است. برای مطالعه بیشتر و خواندن درباره مضرات مصرف بیش از د شکر میتوانید این مقاله صباح را در مورد غذاهایی که باعث پیری زودرس میشوند را بخوانید.