قطعاً همهی ما برای یکبار هم که شده دِسر سنتی و خوشمزهای به نام حلوا را امتحان کردهایم، این شیرینی ایرانی شهرت و انواع بسیاری دارد که برحسب نوع آن میتوان آن را به عنوان دِسر، شیرینی یا حتی غذا میل کرد. در میان تمامی حلواهای موجود در ایران، حلوای شیر محبوبیت بسیاری داشته که طعمی عالی و بینظیر را به همراه دارد و طرز تهیه آن چندان سخت نیست. حلوای شیر میان وعده یا دِسری جذاب و مقوی است که برای ایام ماه مبارک رمضان و شبهای عذاداری محرم به عنوان یک نذری خوشمزه مورد استقبال قرار گرفته است. در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوای شیر برای نذری را مرحله به مرحله آموزش ببینید و آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوای شیر مجلسی با آرد
- آرد سفید قنادی: 1 پیمانه
- شیر: 2 لیوان
- هل ساییده شده: نصف قاشق مرباخوری
- شکر: 1 لیوان
- گلاب: یک سوم لیوان
- زعفران دَم کرده: یک فنجان
- روغن مایع: نصف پیمانه
- روغن حیوانی کرمانشاهی: به میزان لازم و دلخواه
طرز تهیه حلوای شیر با زعفران، نذری ماه محرم
در این مقاله برای تهیه حلوای شیر خوشمزه و جذاب که مناسب نذری ماه محرم و ایام خاص سال باشد تمامی نکات و مواد لازم را ذکر کردهایم و مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد. چنانچه تمامی این موارد را رعایت نمائید و یک بار حلوای شیر با زعفران را بپزید فوت و فن را یاد بگیرید دیگر نگرانی برای تهیه نذریهای خود نخواهید داشت. با ما همراه باشید با طرز تهیه حلوای شیر با زعفران و کشدار مرحله به مرحله!
مرحله اول
برای پُخت حلوای شیر ابتدا باید دو پیمانه شیر را با مقدار مشخص شکر حل کرده و روی حرارت قرار بدهید تا شیر آرام آرام گرم شده و شکر نیز کاملا حل شود. پس از مدتی زعفران دَم کرده و پودر هِل را با ترکیب شیر و شکر مخلوط نموده و اجازه میدهیم تا شهد ترکیبیمان به جوش آید. این مرحله تا جایی ادامه پیدا میکند که شهد جوش آمده و شعله را خاموش می کنیم و تابه را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله دوم
مرحله دوم زمانی آغاز میشود که شهد ما آماده و کنار گذاشته شده تا سرد شود، آرد را داخل تابه ریخته و با حرارت خیلی کم تَفت میدهیم. مرحله تَفت دادن آرد تا زمان گرفتن بوی خامی و تغییر رنگ ادامه پیدا میکند. نکته مهم هنگام تهیه حلوا رنگ آن است، به همین دلیل آرد حدود 40 الی 45 دقیقه نیاز به تَفت داشته و زمانی که بوی آرد تفت خورده بلند میشود یعنی نیاز است تا آرد را از روی حرارت ملایم بردارید و یک بار الک کنید و سپس روی حرارت بگذارید.
مرحله سوم
در مرحله سوم نوبت اضافه کردن روغن مایع و کرمانشاهی است، روغن کرمانشاهی عطر و طعم حلوای شما را خاص و دلپذیر میکند تا جایی که با استشمام بوی آن هوش از سر مهمانان خواهد پرید. با خرید روغن حیوانی کرمانشاهی صباح و پُخت حلوای شیر، دِسری شیرین و مقوی خواهید داشت که طرفداران بسیاری دارد.
اضافه کردن روغن به آرد و تفت دادن مجدد آن تا زمانی که بخواهیم شهد از قبل آماده شده را به آرد اضافه کنیم ادامه خواهد داشت. پس از آنکه مخلوط شیر، شکر و زعفران را به آرد تفت داده شده اضافه کردیم تا زمانی که حلوا غلیظ شود به هم زدن ادامه داده و حلوا را در تابه به صورت گهوارهای چرخانده و پس از اطمینان از عدم چسبیدن حلوا به ماهیتابه نوبت به خاموش کردن شعله گاز و سِرو حلوا در ظرف مورد نظر خواهد رسید.
حلوای شیر لذیذ با شیره انگور
حلوای شیر با شیره انگور یکی از مدلهای مختلف حلوا است که بسیار مقوی و سالم میباشد، اگر مایل به پخت حلوا با شیره انگور هستید و یا در رژیم غذاییتان حلوا دارید و میخواهید از شکر کمتری استفاده کنید میتوانید در ادامه با آموزش پخت حلوای شیر با شیره انگور همراه ما باشید.
مواد اولیه حلوای شیر با شیره انگور
- آرد: دو پیمانه
- کره: 150 گرم
- روغن جامد: 150 گرم
- آب: یک پیمانه
- شیره خرما یا انگور: یک پیمانه
- شیر: یک پیمانه
- شکر: نصف پیمانه
- پودر هل و دارچین: هر کدام نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای شیر با شیره انگور مجلسی
مرحله اول
برای درست کردن حلوای شیر به همراه شیره در گام اول باید آب و شیره را داخل یک قابلمه ریخته و به خوبی مخلوط کنیم، پس از یکدست شدن مواد در قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه میدهیم این مواد آرام آرام گرم شود. این مخلوط تنها باید گرم شود و به هیچ عنوان نباید به نقطه جوش برسد، در حین گرم شدن شیره نوبت به آرد و تفت دادن آن میرسد.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را تا زمان گرفتن خامی آن باید تفت بدهید، زمانی که رنگ آرد نسکافهای شد روغن و کره را داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و تا سه الی 4 دقیقه برای یکپارچگی بافت آرد به هم زدن ادامه میدهیم. در نهایت دارچین و هِل را به ترکیبات حلوا اضافه کرده و تا رسیدن به رنگ دلخواه تفت میدهیم.
مرحله سوم
در مرحله سوم، پس از اضافه شدن ادویهها کمی صبر کرده و شربت تشکیل شده از آب، شیره و شکر و زعفران را به ترکیبات خمیری اضافه خواهیم کرد. تفت دادن حلوا پس از مخلوط با شربت تا جایی ادامه پیدا میکند که حلوا به راحتی از تابه جدا شده و به صورت گهوارهای تکان بخورد.
نکات طلایی تهیه حلوای شیر نذری
- میزان شیرینی حلوا بستگی به ذائقه شما دارد میتوانید کمتر یا بیشتر از شکر استفاده کنید.
- برای درست کردن شهد حلوا، مواد را تا زمانی روی حرارت میگذارید که شکر حل شود و نباید زیاد بجوشد. در صورت کم شدن حجم شهد حلوای شما خشک خواهد شد.
- هنگام تفت دادن آرد، از آنجایی که ماهیت اصلی آرد جذب روغن است اگر احساس کردید که روغن استفاده شده کم است میتوانید به میزان دلخواه به آن روغن اضافه نمایید.
- شربت یا همان شهد شیر و شکر را به آرامی و تدریجی اضافه کنید، حتما حرارت ملایم باشد.
- از تبخیر زیاد شهد حلوا هنگام ترکیب با آرد جلوگیری کنید وگرنه حلوای شما سفت و خشک میشود.
- از آنجایی که در این ترکیب از شیر استفاده شده است حلوا را داخل یخچال نگهداری کنید.
- ترجیحاً از آرد شیرینی پزی استفاده کنید، آرد شیرینی پزی حلوا را خوش رنگتر میکند.
حلوای شیر جزء آن دسته از شیرینیهای خوش خوراک و مقوی است که علاوه بر مناسبتهای خاص مانند: شبهای عذاداری ماه محرم یا افطار ماه مبارک رمضان برای درمان ضعف و بالا بردن بنیه بدنی مناسب میباشد. این دِسر خوشمزه بسیار محبوب بوده و طرفداران خاص خود را دارد، با این حساب پُخت حلوای شیر با شکر و شیره و یادگیری فوت و فن آن از واجبات است.
حلوای شیر نمیدونم چیه ولی همین حلوای آرد معمولی که مامانم هر پنجشنبه درست میکنه واقعا خوشمزه ترینه مخصوصا وقتی بزاری تو یخچال و خنک بشه که دیگه نگم از طعمش