میدانید یکی از خوشمزه ترین و جذابترین خورشتهای ترکی استانبولی که طرفداران بسیاری در ایران دارد کدام خورشت است؟ بله، خورش داوود پاشا اصیل و جذاب با گوشت چرخ کرده یا همان قلقلی خودمان است که محبوبیت بسیاری داشته و با ذائقه ایرانیان سازگاری فراوانی دارد چرا که بسیار شبیه به خورش فسنجان است.
این غذای خوشمزه اصالتی ترک داشته و توسط شخصی به نام داوود پاشا ابداع شده است و پس از آن به دلیل طعم خوب و جذابی که داشته است مورد استقبال اکثر مردم قرار گرفته و تا به حال نیز جز غذاهای سنتی کشور ترکیه باقی مانده است. از آنجایی که ظاهر و طعم بینظیر این خورشت بسیار مجلسی است معمولاً از آن برای پذیرایی مجالس و مهمانیهای مهم استفاده میشود، در ادامه برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه خورشت داوود پاشا به روش ترکی در خانه (قدم به قدم) با ما همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه خورشت داوود پاشا با گوشت چرخکرده
به طور کلی خورشت داوود پاشا با گوشت چرخکرده و قلقلی تهیه میشود اما یکی از راههای اقتصادی کردن این خورش خوشمزه و جذاب این است که از گوشت چرخکرده در دسترس شما نیست میتوانید از مرغ برای درست کردن این خورشت استفاده کنید. مواد لازم برای تهیه خورش داوود پاشا با گوشت چرخ کرده و قلقلی شامل موارد زیر است:
- گوشت چرخکرده: یک کیلوگرم
- پیاز رنده شده: دو الی سه عدد متوسط
- پودر نعناع خشک: یک الی یک و نیم قاشق غذاخوری
- رب انار: دو الی سه قاشق غذاخوری (ترجیحاً ملس)
- آب: به میزان لازم (یک الی یک و نیم لیوان)
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- روغن کرمانشاهی: دو قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به میزان لازم
اگر میخواهید این غذا رو به صورت اقتصادی درست کنید میتوانید جایگزین گوشت قرمز از مرغ استفاده کنید، برای درست کردن خورش داوود پاشا با مرغ میتوانید مرغ را به دو روش درست کنید. در روش اول گوشت مرغ را چرخ کرده و به صورت قلقلی (همانند گوشت قرمز) در بیارید و در روش دوم نیز میتوانید از گوشت سینه مرغ به صورت تیکهای استفاده نمایید. یکی از مهمترین نکتههای طعم عالی خورشهای ترکی استفاده از روغنهای محلی است، در صورت تمایل به خوشمزهتر شدن خورشت داوود پاشا میتوانید از روغن کرمانشاهی اصل به اندازه دو قاشق غذاخوری در خورش بریزید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
دستور پخت خورش داوود پاشا مجلسی به سادهترین روش
در این مقاله میخواهیم دستور پخت خورشت داوود پاشا ترکیهای را با گوشت چرخکرده و مرغ یاد بدهیم، اگر مایل به امتحان غذاهای ترکی هستید در ادامه با ما همراه باشد و دستور پخت این خورش خوشمزه را یاد بگیرید و برای پذیرایی مجالستان آن بپزید و لذت ببرید.
1. آمادهکردن گوشت چرخ کرده و قلقلی کردن آن
اگر بخواهیم گوشت را به صورت قلقلی در بیاریم در هر دو صورت چه از و چه از گوشت مرغ استفاده نماییم فرقی نمی کند در هر حال باید گوشت را چرخ کرده و با یک سری مواد ترکیب کنیم، با ما گام به گام همراه شوید. برای تهیه گوشت قلقلی ابتدا باید پیاز را رنده کنید و آب آن را به خوبی از پیاز جدا نمایید پس از آن با گوشت، ادویه و … در یک کاسه مناسب آن را مخلوط کنید. میتوانید به مدت نیم ساعت اجازه بدهید گوشت و ترکیبات آن در یخچال سرد شود پس از آن مقدار مشخصی از گوشت را اندازه گردو بردارید و قلقلی کنید. تمامی گوشت را به همین روش گرد کره و مجدد یخچال قرار بدهید تا در فرصت مناسب آن را کمی تفت بدهید و به خورش اضافه نمایید.
2. پخت خورشت داوود پاشا
در این مرحله نیاز به پیاز نگینی خرد شده دارید که در نهایت آن را تفت داده و کمی که سبک شد به آن پودر نعناع خشک را اضافه کرده و باز مجدد با پیاز کمی تفت خواهیم داد. پس از چند دقیقه که از اضافه کردن نعناع گذشت نوبت به ریختن رب انار ملس به پیاز و نعناع داغ است. قبل از ریختن رب انار ابتدا آن را داخل یک لیوان ریخته و به همراه کمی آب هم زده تا رقیق شود بعد از مدتی آن را به ترکیبات اضافه نموده و اجازه میدهیم تا به جوش آید. در این مرحله زیر شعله گاز را کم کرده و به صورت هم زمان در تابهای دیگر گوشتهای قلقلی را با کمی روغن تفت داده و کمی که سرخ شد به ترکیبات خورشتمان اضافه میکنیم. پس از اضافه نمودن گوشت قلقلی به خورش کمی زمان میدهید تا خورشتتان جا بیافتد و پس از آن میتوانید با برنج و سبزی خوردن تازه نوش جان کنید.
طرز تهیه خورش داوود پاشا با مرغ
همانطور که بالاتر گفتیم خورش داوود پاشا با گوشت قرمز تهیه میشود اما در صورتی که گوشت قرمز در دسترستان نبود یا پرهیز غذایی گوشت قرمز دارید میتوانید این خورش را با گوشت مرغ بپزید. در این صورت به جای 500 گرم چرخکرده میشود 600 الی 800 گرم گوشت مرغ به آن اضافه نمود. توصیه میشود تا گوشت مرغ را هم به صورت گوشت قرمز چرخ کرده و قلقلی نمایید و در نهایت با یک قاشق غذاخوری روغن کرمانشاهی آن را تفت بدهید و عطر و طعم آن را هزار برابر کنید. اگر از چرخ کرده و قلقلی گوشت مرغ خوشتان نمیآید میتوانید از سینه مرغ به صورت فیله و تکهای استفاده کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
طرز تهیه خورشت داود پاشا با گردو و رب انار
یکی از روشهای درست کردن خورش داوود پاشا با گردو و رب انار است، این خورشت شبیه به فسنجان بوده و طعم و مزهای بی نهایت دلچسب دارد.
مواد لازم برای پخت خورش داوود پاشا با گردو
مواد لازم مورد استفاده در خورش داوود پاشا با گردو و رب انار شامل موارد زیر است:
- گوشت چرخکرده: چهارصد گرم
- پیاز: سه عدد متوسط
- گردو چرخشده: سیصد گرم
- رب گوجه: دو قاشق غذاخوری
- نعناع خشک یا تازه: دو قاشق غذاخوری
- زردچوبه، نمک، فلفل: به میزان لازم
- روغن حیوانی: دو قاشق غذاخوری (دلخواه)
- روغن مایع: به میزان لازم
تقریبا درست کردن این خورش با گردو شبیه به همان سبک اصلی خود است منتها در یک مرحله اضافه تر پیاز و گردو چرخ شده را تفت داده و در نهایت با کمی اجازه میدهیم به روغن بیوفتد و پس از آن گوشت را به آن اضافه خواهیم کرد. در این نوشتار سعی برآن داشته ایم تا شما را با انواع مختلف طرز تهیه خورش داوود پاشا آشنا نماییم، اگر میخواهید خورشت جا افتادهتر و مجلسیتری داشته باشید با اضافه کردن گردو به ترکیبات آن با ما قدم به قدم مراحل پخت را انجام بدهید.
طرز تهیه خورش داوود پاشا با گردو و رب انار
- مرحله اول: برای درست کردن چرخ کرده قلقلی همانطور که گفته شد پیاز را رنده کرده و آب آن را میگیرید، پس از آن پیاز بدون آب را با چرخ کرده گوشت قرمز و ادویه ترکیب نموده و به خوبی ورز میدهید. به مدت 30 الی 40 دقیقه گوشت را داخل یخچال قرار داده و در نهایت بیرون اورده و مناسب با سلیقه خود قلقلی های ریز کرده و در یک تابه با یک قاشق روغن حیوانی تفت میدهید.
- مرحله دوم: در مرحله بعدی یک پیاز را رنده کرده و پس از آن درون یک قابلمه ریخته و تفت میدهید، پیازها کمی که سبک شد نوبت به گردو میرسد. گردو را با پیاز تفت داده و کمی بعد رب گوجه یا رب انار را به آن اضافه نموده و در قابلمه را بسته تا روغن گردو در آمده و خوب بپزد. حدود 15 الی 20 دقیقه که گذشت میتوانید گوشتهای قلقلی را به دیگر ترکیبات غذا اضافه کنید و اجازه بدهید تا خوب جا بیافتد.
نکات مهم و فوت وفن پخت خورش داوود پاشا خانگی
- معمولا این غذا بیشتر با برنج سرو میشود.
- میزان ترشی یا شیرینی رب انار باید بسته به ذائقه شما تنظیم شود.
- این خورشت معمولا خورش کم آبی هست و نباید خیلی رقیق باشد.
- اگر جزء طرفداران هل و گلاب هستید میتوانید کمی از هر دو داخل خورشتتان بریزید تا طعمی بینظیر داشته باشد.
- لازم است بدانید که این خورشت با گوشت ماهیچه یا گوشت خورشتی هم درست میشود.
- این خورش با گوشت مرغ و گردو هم درست میشود.
همانطور که میدانید برای داشتن یک خورش خوشمزه ترکی باید طبق اصول پیش بروید تا خورشتتان خوب جا بیافتد، برای درست کردن این خورشت میتوانید از گردو و حتی گوشت مرغ نیز استفاده نمایید. شاید برایتان سوال شود که آیا میشود این خورش را بدون رب انار درست کرد؟ باید بگوییم میتوانید براساس ذائقهتان از رب آلو یا دیگر میوهها برای طعم دار کردن این غذا استفاده نمایید. این غذای ترکی جذاب بسیار ساده و مجلسی بوده و برای تنوع در منو غذایی مهمانیهایتان بسیار کاربردی است.
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که به غذاهای سنتی و خانگی علاقمندید میتوانید با ما همراه باشید و طرز تهیه آش رشته مجلسی و آش عباسعلی کرمانشاهی با تعداد نفرات بالای 20 نفر را آموزش ببینید و برای جمعهای خانوادگی و دورهمیهای دوستانه بپزید و نوش جان کنید.
دستور پخت تون بسیار عالی بود ممنون