شما هم از طرفداران بستنی هستید؟ تا به حال اسم بستنی جلاتو را شنیده اید یا طعم آن را چشیده اید؟ میدانید این بستنی چه تفاوتی با دیگر بستنی ها دارد؟ برای آشنایی با بستنی جلاتو و آموزش طرز تهیه این بستنی در ادامه با ما همراه باشید.
بستنی جلاتو چیست؟ واژه جلاتو در اصل از واژه جلاتوس با معنای یخ و سرد گرفته شده است، جلاتو نیز در زبان ایتالیایی به معنی بستنی بوده و انواع مختلفی از آن در بازار وجود دارد. به طور معمول بستنی جلاتو را به نام بستنی ایتالیایی نیز میشناسند و محبوبترین نوع آن شامل بستنیهای میوه ای و شکلاتی هستند، در این مقاله شما آموزش خواهید دید تا بتوانید 5 مدل بستنی جلاتو خانگی خوشمزه درست کرده و نوش جان کنید.
تفاوت بستنی جلاتو چیست؟
اگر بخواهیم از تفاوت بستنی جلاتو بگوییم باید به میزان چربی این بستنی اشاره کنیم، جلاتو به نسبت دیگر بستنیهای موجود در دنیا و بازار چربی کمتری دارد. شاید برای شما این سوال ایجاد شود اما برای تهیه بستنی جلاتو از شیر پرچرب استفاده میشود، بله دقیقا درست است اما با همه این تفاسیر چربی این بستنی عددی حدود 7 الی 10 درصد بوده و چربی بستنیهای دیگر حدود 12 درصد است.
یکی دیگر از تفاوت های اساسی بستنی جلاتو با دیگر بستنی ها این است که جلاتو در دمای کمتری آماده میشود و حجم هوای موجود در آن نیز کمتر است، کمتر بودن هوای موجود در این بستنی باعث بالا بردن قدرت انتقال طعم میشود و تا حدی این موضوع تاثیر گذار است که نیازی به طعم دهنده های صنعتی یا کارخانه ای نخواهد بود. بافت نرم و یکپارچه این بستنی بسیار باب میل طرفداران آن میباشد و هنگام خوردن آن خبری از بستنی تکه تکه یا خشک نخواهد بود.
مواد لازم برای تهیه بستنی جلاتو میوهای خوشمزه
برای تهیه یک بستنی میوه ای خوشمزه با نام جلاتو نیاز به یک سری مواد اولیه است که شامل موارد زیر میباشد.
- شیر پرچرب 500 میلی لیتر
- خرید خامه صورتی صباح یک عدد 200 گرمی
- زرده تخم مرغ دو عدد
- ثعلب دو قاشق سوپ خوری
- شکر یا خاک قند 200 گرم
- توت فرنگی 300 گرم
- موز 300 گرم
- آبلیمو تازه 150 میلی لیتر
- وانیل شکری یک چهارم قاشق چای خوری
- برش میوه های مورد دلخواه و پودر پسته به میزان دلخواه
طرز تهیه بستنی جلاتو توت فرنگی و موز در خانه
برای درست کردن بستنی جلاتو میوه ای جذاب با بافت نرم باید یک سری مراحل را به درستی پیش ببرید تا هم از لحاظ طعم و هم از لحاظ بافت به بستنی جلاتو مد نظرتان نزدیک شود. در ادامه آموزش طرز تهیه بستنی جلاتو توت فرنگی و موز در خانه را خواهیم داشت با ما همراه باشید.
پوست کندن و پوره میوه
برای شروع ابتدا در اولین مرحله موزها را پوست بگیرید و در مخلوط کن بریزید، به خوبی موز را پوره کرده و با همین روش توت فرنگی ها را هم جداگانه پوره کنید.
ترکیب شیر و شکر، ثعلب و زرده تخم مرغ
در این مرحله یک ظرف یا قابلمه مناسب بردارید و روی حرارت بگذارید، شیر و شکر را مخلوط کرده و تا زمانی که گرم شود به هم زدن آن ادامه بدهید. شربت تان گرم که شد نوبت به اضافه کردن زرده تخم مرغ و ثعلب است، این دو را با هم در ظرفی ریخته و به خوبی مخلوط کنید. شیر و شکر گرم شده را به ثعلب و زرده تخم مرغ مخلوط شده اضافه کنید و سعی کنید این مواد به خوبی با هم حل شوند.
اضافه کردن پوره و آبلیمو به ترکیبات
در این مرحله مواد ترکیبی را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و در ظرف مناسبی روی حرارت قرار بدهید، در یک ظرف پوره موز، در یک ظرف پوره توت فرنگی و در آخرین ظرف هم آبلیمو را اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید و حرارت را کم کنید تا ظرف ها به جوش نیایند، مواد روی حرارت را به صورت مداوم هم بزنید و اجازه بدهید کمی غلیظ شود و پس از آن ظرف ها را از روی شعله بردارید.
اضافه کردن خامه و وانیل
در این مرحله که تقریبا مرحله آخر به حساب میآید به هر سه ظرف به اندازه مساوی خامه و وانیل اضافه نمایید و اجازه بدهید کمی خنک شود. در نهایت ظرف ها را سلفون کشیده و یا در آن را بگذارید و به مدت یک ساعت در فریزر قرار بدهید.
بستنی جلاتو خود در فریزر بگذارید
پس از گذشت یک ساعت میتوانید بستنی جلاتو خود را از فریزر خارج نمایید و با همزن با دور کند هم بزنید و باز هم در ظرف را بسته و به فریزر برگردانید، با این حرکت بستنی جلاتو شما بسیار نرم و لطیف خواهد شد. تقریبا 4 الی 5 بار هر یک یا دو ساعت این کار را انجام بدهید و در نهایت روی بستنی جلاتو ایتالیایی خود را با تکه های میوه و پودر پسته تزیین کرده و نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه بستنی جلاتو وانیلی
برای درست کردن بستنی جلاتو وانیلی آن هم از نوع اصیل خود باید در دستور مواد اولیه آن میوه ها را حذف نمایید و مابقی موارد را طبق مواد اولیه و طرز تهیه بستنی جلاتو میوه ای پیش بروید.
- خرید شیر پر چرب صباح 500 میلی لیتر
- خامه صورتی صباح 200 گرم
- زرده تخم مرغ دو عدد
- ثعلب دو قاشق سوپ خوری
- شکر یا خاک قند 200 گرم
- وانیل شکری نصف قاشق چای خوری
- میوه برش زده یا مغز گردو و پسته برای تزیین به اندازه دلخواه
طرز تهیه بستنی جلاتو ایتالیایی وانیلی اصل
بستنی جلاتو ایتالیایی وانیلی یکی از پرطرفدارترین بستنی های دنیا است که به دلیل طعم منحصربفرد وانیل علاقمندان بسیاری دارد، برای درست کردن این بستنی جلاتو وانیلی گام به گام با ما باشید.
ترکیب شیر و شکر با ثعلب و زرده تخم مرغ
شیر و شکر را درون یک قابلمه ریخته و روی شعله متوسط قرار میدهید، تا زمان گرم شدن شیر و حل شدن شکر در آن این مرحله ادامه پیدا خواهد کرد. همزمان با این کار شما باید ثعلب و زرده تخم مرغ را هم ترکیب کنید و با همزن یا مخلوط کن به خوبی هم بزنید، پس از آن ثعلب را به شربت شیر و شکر اضافه نموده و با حرارت مناسب با چنگال به خوبی هم بزنید. این مرحله را تا جایی ادامه بدهید که مواد ترکیبی تان به خوبی غلیظ شود و اما ابدا ته نگیرد، برای همین با شعله متوسط مدام آن را هم بزنید، شعله را خاموش کرده و ظرف را از روی شعله بردارید.
اضافه کردن خامه و وانیل به بستنی جلاتو وانیلی
این مرحله یکی از مهمترین مراحل است، ترکیب وانیل و خامه به مواد و هم زدن آن تا زمانی که خنک شود ادامه پیدا خواهد کرد. پس از آن ظرف ها را سلفون کشیده و داخل فریزر قرار میدهید و پس از یک ساعت از فریزر بیرون آورده و با دور کند همزن این کار را انجام خواهید داد. این کار سه الی چهار بار انجام شود تا بافت بستنی تان نرم و لطیف شود. در نهایت بستنی جلاتوتان را با هر چه که دوست دارید تزیین و نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه بستنی جلاتو با طعم شکلات و نوتلا
بستنی جلاتو همانطور که تا به حال قطعا متوجه شده اید انواع مختلفی دارد که طبیعتاً مدل شکلاتی آن بسیار محبوب بوده و بسیار هم خوشمزه است، برای درست کردن این مدل بستنی با ما همراه شوید.
- یک شیشه متوسط نوتلا یا شکلات مایع
- یک لیوان دستهدار از نوع فرانسوی شیر پر چرب
- سه قاشق غذاخوری شکر یا خاک قند
- چهار عدد موز با اندازه متوسط
طرز تهیه بستنی جلاتو موز شکلاتی خوشمزه و آسان
بستنی شکلاتی جز بستنی های پرطرفدار دنیا است که در مدل های مختلف آماده و عرضه میشود، اما بستنی جلاتو موز و شکلات بسیار بی نظیر است. کافیست یکبار آن را درست کرده و نوش جان کنید تا به صحت نوشته های ما ایمان بیاورید.
پوره کردن موز
برای درست کردن یک بستنی جلاتو موز شکلاتی ابتدا باید موزها را پوست کنده و داخل مخلوط کن ریخته و هم بزنید تا پوره شود.
بن ماری کردن شکلات، شیر و موز
برای این کار ابتدا باید یک قابلمه را آب کنید و روی حرارت قرار بدهید تا زمانی که جوش بیاید، پس از آن یک صفحه مشبک روی حرارت قرار دهید تا حرارت را به طور مستقیم به ظرف رویی انتقال ندهد.
ترکیب نوتلا، شیر و شکر با حرارت غیر مستقیم
در این مرحله شکلات نرم یا نوتلا را با شیر و شکر ترکیب کنید و روی حرارت غیر مستقیم قرار بدهید و به خوبی هم بزنید، در ادامه موزهای پوره شده را به مابقی ترکیبات اضافه کنید و مجدد این ترکیبات را به خوبی هم بزنید تا بافتی یک دست به وجود بیاید. در آخر این ترکیبات که همان بستنی جلاتو شکلاتی است را داخل فریزر بگذارید و چندین بار بیرون آورده و هم بزنید و در نهایت با تکه های شکلات و موز سرو نمایید.
فوت و فن تهیه بستنی جلاتو ایتالیایی در منزل به سبک کافی شاپی
- برای هم زدن بستنی جلاتو زمانی که در فریزر قرار داده اید نیاز به همزن نبوده و با یک چنگال نیز میتوانید به خوبی بستنی را هم بزنید.
- هر چه تعداد دفعات فریزر گذاشتن و هم زدن بستنی بیشتر باشد، بافت آن نرم تر و لطیف تر خواهد بود.
- بستنی جلاتو تا یک ماه در فریزر می ماند.
- بهترین طعم دهنده به بستنی جلاتو شامل: تمشک، پسته، بلوبری، گیلاس و شاتوت است.
- برای داشتن طعم بهتر بستنی تان باید از میوه تازه یا منجمد استفاده کنید.
- برای درست کردن این بستنی از شیر پرچرب استفاده کنید، چربی طعم خیلی خوبی به این بستنی می دهد.
- برای ترکیب کردن شربت شیر و ثعلب و تخم مرغ نباید عجله کنید، چرا که خطر خمیر شدن در کمین است. برای جلوگیری از خمیری و سفت شدن این ترکیبات می توانید کاسه ای که می خواهید ترکیبات تان را به آن اضافه کنید را از قبل سرد نمایید.
- برای درست کردن این بستنی اصلا نیاز نیست از میوه های خاصی که در دستور آماده کردن آن نوشته ایم استفاده کنید، هر میوهی فصلی و غیر فصلی که دوست دارید را می توانید اضافه نمایید به شرط رعایت اندازه آن رعایت شود.
- برای کم کردن کالری بستنی می توانید به جای شکر از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
- بستنی جلاتو باید حداقل حدود 5 الی 6 ساعت در فریزر باشد.
- برای تزیین این بستنی نیز دست تان باز است، می توانید از هر میوه یا هر مغز آجیلی که دوست دارید استفاده کنید.
- برای سرو کردن این بستنی باید کمی اجازه بدهید هم دمای محیط شده و یخ آن باز شود.
- برای سرو این بستنی می توانید از قیف بستنی یا نان میکادو استفاده کنید.
- برای درست کردن بستنی جلاتو اگر به شیر و لاکتوز آن حساسیت دارید می توانید از شیرهای بدون لاکتوز یا کم چرب استفاده نمایید.
از آنجایی که جلاتو یک بستنی خاص و با طعمی بهشتیه ممکن است این سوال پیش بیاید که چطور میتوانیم این بستنی را با طعم های مختلف آماده کنیم. ما در این مقاله 5 مدل از محبوب ترین مدل های بستنی جلاتو را آموزش داده ایم، بستنی جلاتو شکلاتی، بستنی جلاتو وانیلی و غیره. در نهایت برای درست کردن بستنی جلاتو پایه شما نیاز به شیر، زرده تخم مرغ، شکر و وانیل دارید. اگر این وسایل را در منزل دارید یک لحظه را هم هدر ندهید و برای یکبار هم که شده این بستنی را درست کرده و امتحان کنید.
اگر جز آن دسته از افراد خوش سلیقه و خوش ذوق هستید که از درست کردن عصرانه و میان وعده های رژیمی لذت می برید به شما توصیه می کنیم طرز تهیه اوتمیل رژیمی و طرز تهیه کیک شکلاتی خیس را بخوانید و یکبار آن را بپزید و از طعم بی نظیر آن ها لذت ببرید.