مربای موز جزء آن دسته از مرباهای خوشمزه و منحصربفرد است که طرفداران خاص خود را دارد، این مربا دارای خواص بسیاری برای بدن است که به بهبود عملکرد گوارش، بهبود عملکرد سیستم قلب و عروق و حتی درمان افسردگی کمک زیادی خواهد کرد. اگر به دنبال یک مربای خاص و مقوی هستید به شما پیشنهاد میکنم در این مقاله با ما همراه باشید و طرز تهیه مربای موز خانگی دسری مجلسی و مقوی را بخوانید.
موز سرشار از پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C، منیزیم، مس و منگنز است. پتاسیم موجود در موز به حفظ ضربان منظم قلب و تحریک ترشح انسولین برای کنترل قند خون کمک میکند. با این حساب تهیهی مربای موز بسیار آسان است و در کمتر از ۶۰ دقیقه آماده میشود، اگر مربا عضو ثابت در سفره صبحانه یا میان وعده شما است توصیه میکنیم طرز تهیه مربای بِه را بخوانید و خیلی ساده و فوری مربایی خوش عطر و بو داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه طرز تهیه مربای موز
طرز تهیه مربای موز خانگی، یک مربای خاص و خوشمزه که شاید کمتر کسی آن را امتحان کرده باشد. اما هر کس که آن را تست کند، طرفدار همیشگیاش میشود. این مربا علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است، یک مربای بسیار مغذی هم محسوب میشود، مواد لازم برای پختن مربای موز خوشمزه و مقوی شامل موارد زیر است.
- موز شش عدد
- شکر دانه ریز یک و یک چهارم فنجان
- آب دو قاشق غذاخوری
- آب لیموترش تازه یک قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- زعفران به مقدار لازم
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- خلال پسته به میزان لازم (تزیین)
طرز تهیه مربای موز خوشمزه و مقوی خانگی
پختن مربای موز خیلی کار سختی نیست و شما به آسانی در منزل میتوانید مربای موز خوشمزه و سالم داشته باشید، برای درست کردن مربای موز مرحله به مرحله با ما پیش بروید.
مرحله اول، شستن و خرد کردن موزها
برای تهیه مربای موز مجلسی، ابتدا موزها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید. پس از آن با یک چاقوی غیر فلزی موزها را به صورت نه خیلی ضخیم نه خیلی نازک برش بزنید و درون ظرفی بریزید و برش های موز را به خوبی با آبلیمو تازه آغشته کنید.
مرحله دوم، درست کردن شربت مربا
در این مرحله با اضافه کردن شکر و آب درون قابلمهای جداگانه شروع به درست کردن شربت مربا کنید، در این مرحله شعله گاز باید زیاد باشد و اجازه بدهید آب و شکرتان به جوش بیاید و پس از جوشیدن حرارت آن را کم کنید و اجازه بدهید به قوام مناسب خود برسد.
مرحله سوم، اضافه کردن موز به شربت
وقتی از غلظت شربت مربا اطمینان حاصل کردید نوبت به اضافه کردن موزهای برش خورده و آغشته به آبلیمو است. برای جلوگیری از له نشدن موزها آن را هم نزنید و پس از 5 دقیقه میتوانید گلاب، زعفران و هل دم کرده را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم، مربای موز آماده شد!
در نهایت 2 دقیقه پس از اضافه کردن گلاب و حل و زعفران میتوانید قابلمه را از روی حرارت بردارید و عصارهی وانیل را به آن اضافه کنید، قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس آن را در شیشهی مدنظر بریزید و با خلال پسته آن را تزیین کنید و در یخچال بگذارید.
نکات طلایی پخت مربای موز مجلسی
- برای برش دادن موزها و جلوگیری از سیاه شدن آن از چاقوی غیر فلزی استفاده کنید.
- پس از اتمام پخت مربای موز، فرصت بدهید تا مربای شما به خوبی خنک شود و پس از آن مربا را داخل ظرف شیشه ای بریزید.
- مربای موز ماندگاری بسیار کمتری به نسبت دیگر مرباها دارد، زودتر از معمول آن را نوش جان کنید.
- از هم زدن مربا خودداری کنید، مربای موز خیلی سریع له میشود و ظاهر نامناسبی به خود میگیرد.
- هنگام اضافه کردن موز به شربت باید از قوام آن مطمئن شوید.
- مقدار مواد اولیه را به تناسب میتوانید کم یا زیاد کنید.
- اگر طرفدار مارمالاد هستید میتوانید مربای موز را با گوشتکوب برقی یا به صورت دستی هم بزنید و مارمالاد موز داشته باشید. توجه داشته باشید که در این شرایط حتما آب مربا را به خوبی بگیرید.
- به جای لیمو ترش میتوانید از جوهر لیمو استفاده کنید. (بهتر است از لیمو ترش طبیعی و سالم استفاده کنید)
- در صورت تمایل میتوانید وانیل را از مواد اولیه این مربا حذف کنید.
- به صورت دلخواه میتوانید از گردو خرد شده یا خلال پسته برای این مربا استفاده کنید.
- برای درست کردن این مربا باید از موزهای سالم و بدون لک استفاده کنید.
اگر شما هم جز علاقمندان به صبحانههای شیرین و به اصطلاح کره مربایی هستید به شما توصیه میکنیم مربای موز را یک بار هم که شده بپزید و طعم بی نظیر آن را برای یک بار هم که شده امتحان کنید. از آنجایی که مربا انواع مختلفی دارد و با بیشتر میوههای موجود در هر فصل شما میتوانید مربا بپزید و نوش جان کنید، پیشنهاد میکنیم طرز مربای انجیر ما را بخوانید درست کنید و میل کنید.
offf morabaye mooozzzzz